“Dinimizi öğretmek bizim görevimiz”

“Dinimizi öğretmek bizim görevimiz”

Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun ve İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, 4-6 Yaş Gurubu Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim gören öğrencilere ziyaret gerçekleştirdi.

Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun ve İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, 4-6 Yaş Gurubu Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim gören öğrencilere ziyaret gerçekleştirdi.

Geleceğin teminatı olan minik öğrenciler için her zaman hizmete hazır olduklarını belirten Müftü Ali Erhun, “Küçük yaşlarından itibaren çocuklarımızı alıyoruz ve Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlık için vaz’ ettiği güzel hasletlerle donatmaya çalışıyoruz. Yavrularımızı erken yaşlarda Kur’an’la buluşturduğumuz zaman, tıpkı ecdadımız gibi izzetli, şerefli ve onurlu nesiller yetiştirebiliriz.

bilecik-muftusu-ali-erhum1.jpg

Öteden beri bizim tarihimize ve medeniyetimize ışık tutan büyük âlimlerimizin küçük yaşlarda temel dini bilgileri aldıklarını görmekteyiz. Bilecik Müftülüğü olarak bütün amacımız dinine can-ı gönülden bağlı, namazını kılan, abdestli, İslam ahlaklıyla ahlaklanmış, haramı - helali bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmektir.” dedi.

bilecik-muftusu-ali-erhum2.jpg

Bilecik’te İlkokul çağına gelen bütün çocukları 4-6 yaş kurslarına almayı planladıklarını belirten Müftü Erhun, “Yavrularımız ilkokula başlamadan onları, 4-6 yaş gurubu Kur’an Kurslarında eğitime almayı planlıyoruz. Vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim’i ve güzel dinimizi öğretmek bizim kanuni görevimiz. Bizler sorumluluk alanımız olan Bilecik’te, Kur’an okumayı bilmeyen kimse kalmasın diye çaba gösteriyoruz.

bilecik-muftusu-ali-erhum3.jpg

Ayrıca kurslarımızda sadece Kur’an eğitimi verilmemektedir. Diyanet İşleri Başkanımızın da dediği gibi Peygamberimiz (s.a.s) çocuklarımıza 7 yaşına kadar sevginin, saygının, doğruluğun güzelliğini; yalanın, iftiranın kötülüğünü; değerlerimizi, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır gibi temel dini vecibeleri öğretmemizi istiyor. 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda işte bunların da eğitimini veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Müftü Erhun, 4-6 yaş kurslarını gezerek kurs öğreticilerden bilgi aldı.

bilecik-muftusu-ali-erhum4.jpg

 

Bu haber toplam 2999 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum