Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bilecik'e gelecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bilecik'e gelecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e gelecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e gelecek.

Diyanet İşleri  Başkanı Erbaş, 10 Eylül Cuma günü gerçekleştireceği Bilecik ziyareti çerçevesinde Kayı Boyu Kur’an Kursu ile Şifa Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirecek.

ali-erbas1.jpg

KIZ HAFIZLIK KUR’AN KURSU AÇILACAK

Bilindiği üzere; Bahçelievler Mahallesi’nde FETÖ’ye ait yurt 2016 yılında Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi. 2021 yılında dönemin valisi Bilal Şentürk’ün talimatıyla Kız Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu olarak hizmet vermesi için Bilecik Müftülüğüne devri gerçekleşti. Bilal Şentürk’ün önderliğinde Müftü Ali Erhun’un gayretleriyle Kur’an Kursu yeniden tefriş edilerek açılışa hazır hale getirildi.

Bu bağlamda; Bilecik’te büyük bir boşluğu dolduracak kız hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışı için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bilecik’e davet edildi. Ali Erbaş’ın programı çerçevesinde 10 Eylül Cuma günü açılış yapılmak üzere program tertip edildi.

ŞİFA KIZ YATILI KUR’AN KURSU

Şifa Kız Yatılı Kur’an Kursu, 6 katlı, 8 sınıflı, 80 yataklı ve 80 öğrenci kapasiteli olup, bünyesinde 14 yatakhane, 4 teknoloji sınıfı, toplantı salonu, etüt odaları, dinlenme salonları ve idari birimleri barındırıyor.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.