Doğumunun 120. yılında "Üstad" sayısı

Doğumunun 120. yılında "Üstad" sayısı

33 yıldır "fikrin değerini bilenlere..." istinat eden Kardelen dergisinin 120. sayısı çıktı. Dergi yeni sayısında, doğumunun 120. yılında büyük mütefekkir, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i ele alıyor.

33 yıldır "fikrin değerini bilenlere..." istinat eden Kardelen dergisinin 120. sayısı çıktı. Dergi yeni sayısında, doğumunun 120. yılında büyük mütefekkir, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i ele alıyor.

“Hem Şahin Hem Güvercin” başlıklı yazıda Ali Erdal; Üstadın mizacının sert mi yumuşak mı olduğunu ifade etmek için “Normalde her insanda bu iki mizaç belli ölçülerde bir arada olabilir. Ama pek az insanda bu iki mizaç, ikisi de çok şiddetle bulunur. Dâvâ adamı için şart olan bu iki kapasite, pek az insanın hem hayatında, hem eserlerinde apaçık kendini gösterir.” diyor.

Dergi editörü; derginin 120.sayısını 120. doğum yılını idrak ettiğimiz Üstad’a hasrettiğini belirterek daha önce Üstadı konu edinen 2 sayı hazırlandığını ve zaman içinde ekilenlerin hasat edilmesi gerektiğini söylüyor. Site editörü yazısında Necip Fazıl için “Zor zamanların cesur sesi” diyor.

kardelen.jpg

Bu sayıda Ekrem Yılmaz’ın Üstadın torunu, edebiyatçı, Üstad adına kurulan vakfın yöneticisi Şeyma Kısakürek Sönmezocak ile sadece bir torunu olarak değil, işin uzmanı, takipçisi, okuyucusu ve yolunda hizmet edeni olarak Necip Fazıl’ın konuşulduğu röportaj da okuyucularını bekliyor.

Üstad Necip Fazıl’ın “İdeolocya Örgüsü”nden bir yazı ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Derginin 120.sayısında yer alan yazılardan bazıları şöyle:

Ademe Mahkûmiyetten İbaret Değil – Ali Erdal

Ektik Ektik Yetişecek – Kadir Bayrak

Zor Zamanların Cesur Sesi – Yavuz Sert

Büyük Doğu, Necip Fazıl ve Gençlik – Muzaffer Doğan

Üstad İle – Ekrem Yılmaz

Ne Fe Ka, Bedenini Arayan Ruh ve “Kalkış” – Muhsin Hamdi Alkış

Necip Fazıl’ı Anlatmak – Av. Mustafa Büyükgüner

Şiirlerimde Necip Fazıl Etkileri – Ahmet Mahir Pekşen

Necip Fazıl Kısakürek – Necdet Uçak (şiir)

Sessiz Geliş – Ekrem Yılmaz (şiir)

Kuzgun – Murat Yaramaz (şiir)

Pehlivan Dayının Elmaları – Fatma Pekşen (hikâye)

Kuşlar – Emine Öztürk (hikâye)

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya [email protected] adlı e-posta adresinden ulaşılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.