Dolandırıcların yeni taktiğine dikkat!

Dolandırıcların yeni taktiğine dikkat!

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kritik bir uyrıda bulunuldu.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kritik bir uyrıda bulunuldu. Dolandırıcıların tatil planı yapan vatandaşlarla ilgili araç ve bungalov ev kiralama işlemleri üzerinden dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğunu saptayan emniyet güçleri vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Tatil planı yapan vatandaşların bu ve buna benzer girişimlere karşı dikkat etmesi gereken hususlarında yer aldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yaz aylarının gelmesiyle tatil planları başlamıştır. Tatile çıkmak isteyen vatandaşlarımızca kiralık araçlara yönelim artmasıyla gerek kiralık araçlar gerek bungalov evler oldukça yoğun talep görmektedir. Bu talebin farkına varan dolandırıcıların da bu alana yönelmesiyle Bungalov Ev ve Araç Kiralama Dolandırıcılığı artmaya başlamıştır. Dolandırıcıların İnstagram, Facebook vb sosyal medya sayfalarında reklam vermek sureti ile ilk irtibatı kurdukları kendileri ile irtibata geçen vatandaşlara Whatsapp üzerinden odalara ait resimler göndererek güven kazandıkları sonrasında 3. Şahıslara ait hesaplara oda ücreti, araç ücreti ya da kapora alımı yöntemi ile vatandaşlarımızı dolandırarak mağdur ettikleri tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın bu gibi dolandırıcılık olaylarına maruz kalmaması adına;

-Güvenilir firmalar ve bu firmalara ait sitelerle çalışmaları,

-Sosyal medya sayfalarında gördüğü araç kiralama firmalarını, bungalov veya otele ait sayfaları araştırmalı, bu firmalar Google, Yandex gibi arama motorlarından böyle bir firma var mı diye sorgulanmalı,

-Ödeme yaparken bireysel isme ait banka hesaplarına ödeme yapmamaları, kurumsal firma adına olan banka hesaplarına ödeme yapmaları,

-“TÜRSAB üyesi sitelerde bulunması gereken acente sicil numarasını, tursab.org.tr web sayfasındaki doğrulama bölümünden kontrol etmeleri, faydalı olacaktır.

Vatandaşlarımızın iyi bir bayram geçirmeleri temennisiyle Kurban Bayramlarını kutlar, sağlıklı ve huzur dolu günler dileriz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2021 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum