'DOLMUŞ ZAMLARI GERİ ALINSIN'

'DOLMUŞ ZAMLARI GERİ ALINSIN'

CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan: 'Sayın Yağcı'ya Belediye Başkanı olarak adaletin sağlanması için önerimiz bu zamların geri alınmasıdır.'dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongreyle tekrar CHP Merkez İlçe Başkanı olarak seçilen Gültekin Çalışkan ve CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ilimiz basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Gölpark Çınar Bahçe'de basına kahvaltı vererek açıklamalarda bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan önümüzdeki seçimlerde Bilecik merkez, Vezirhan ve Bayırköy Belediyelerini alacaklarını bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını kaydetti. 

CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalılşkan ayrıca geçtiğimiz günlerde minibüs ücretlerine yapılan zamlarla igilide konuştu. Yapılan zamların geri alınmasını talep eden Çalışkan şunları dile getirdi: 'Bizleri eleştiriyordunuz. Muhalefet yapmıyorsunuz diye. Belediye Başkanı Selim Yağcı ile beşeri ilişkilerimiz iyi. Bazen şakalaşırız. Bana keşke senin gibi muhalefet olsa diye takılırdı. 29 Ekim yürüyüşünden sonra Vali beyin de olduğu bir ortamda keşke Gültekin Çalışkan gibi muhalif bir başkan olsa dedi. Ben de dedim ki biz bir açıklama yapacağız siz ertesi gün bir park açacaksınız bizim açıklamamız güme gidecek dedim. İnsanların bunu unutmaması için biz ne zaman başlayacağımızı biliriz dedim. Elimizde dosyalarımız var. Biz Bilecik halkının mağduriyetlerini çok iyi biliyoruz. Özellikle Seven Çarşısı, Elmas Büfe'nin olduğu yer var. İmar konuları var. En son minbüs ücretlerine yapılan zam var. 

Geçtiğimiz günlerde şehir içi dolmuşlarına yapılan yolcu taşıma ücretleri zammı Bilecik kamuoyunda büyük tepkilerle karşılanmıştır. Özellikle bünyesinde 17 bin öğrenci ve binden fazla akademisyenle çalışanı bulunan Şeyh Edebali Üniversitesi hattını kullanan yolcular tarafından yapılan zamlara tepki olarak dolmuşlara binmemek, otostop yaparak şehre gitmek, bütün para vererek şoförlere tepki koymak gibi gerçekleştirdikleri bir nevi protestolarına Belediye Başkanı Selim Yağcı farklı bir açıdan bakarak adeta öğrencilerimizle alay etmiştir.

Buradan Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya sormak istiyorum. 

İlimizin tanıtımına büyük katkısı olan ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilerimizin yaptıkları bu pasif protestoların ardından, yaptığınız açıklamada, müracaat eden ilk 1000 öğrencinin 3 aylık farkını belediye olarak karşılayacağınızı belirttiniz. Aylık 10 TL olan bu farkı öğrencilerimize bir lütuf gibi sunmayı, hangi sosyal belediyecilik anlayışına sığdırıyorsunuz?

Yine 1000 öğrenciye vereceğiniz farkı diğer öğrencilerin alamayacak olmasını hangi hukuk ve adalet anlayışına bağlıyorsunuz?

Sayın Yağcı'ya, Belediye Başkanı olarak adaleti sağlanması için önerimiz bu zamların geri alınmasıdır. Bilecik ilinde belediye olarak şehir içi yolcu taşıma işlerini, minibüs hatları açarak özel sektöre devrettiniz. Bilindiği üzere özel sektörün amacı hizmetten çok kardır. Bu karı da Bilecik halkından alacaklardır. Belediye Başkanlığı olarak şehir içi yolcu taşıma işi için bugüne kadar kaç hat açtınız? Bu hatları minibüs sahiplerine kaç yıllığına ve kaç liradan sattınız? Bu işten belediye olarak ne kadar gelir elde ettiniz? Bu gelirleri nerelerde kullandığınız kullanıyorsunuz?

Bu sorularınızın cevaplarını tüm Bilecik halkı adına talep ederken, bizce bu zamana kadar tahsil ettiğiniz hat bedelleri ve harçların küçük bir kısmı ile minibüs esnaflarımızın mağdur edilmemesi adına, taşıma kapasitesi oranında sübvanse edilerek, öğrencilerin ve Bilecik halkının zamsız olarak taşınması mümkün olacaktır.

dolmus-zamlari-geri-alinsin.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneteceği Bilecik Belediyesi ile toplu taşıma hizmetlerinin sosyal belediyecilik anlayışı gereği tüm bileşenlerle birlikte düzenlenerek vatandaşlarımıza en iyi hizmet sunacağımız buradan açıkça beyan ediyoruz' dedi. 

CHP Merkez İlçe Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erhan Toka ise kongrenin ardından basınla bir araya gelmek istedikleri ifade ederek katılım gösteren basın mensuplarına teşekkür etti. 

CHP Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Hüseyin Korkman ise Merkez İlçe Başkanı Çalışkan'ın kongrede ifade ettiği sözleri hatırlatarak şunları dile getirdi: 'İkinci dönem olarak göreve talip olduk. Bu görevi alırken başkanımız Gültekin Çalışkan bir vurgu yaptı. Dedi ki; biz Bilecik yerelinde siyaset yapıyoruz. Bilecik'te yerel seçimlerde bir hedef koyduk, hedefimiz de şu. Bilecik merkez belediye ve bize bağlı olan Bayırköy ve Vezirhan Belde Belediyelerini seçimlerde kazanacağını ve kazanılamaması durumunda kendimizi başarısız göreceğimizi söyledi. Bu amaçla bu şevkle çalışıp bu iki belediyeyi alacağız ayrıca merkez belediyeyi kesinlikle alacağız. Bu vurguyu yaptık. Bunun için çalışacağız. Çok daha sıkı muhalefet yapacağımızı söylemişti başkanımız. İlerleyen zamanlarda da bunu göreceksiniz' dedi. Açıklamaların ardından basın toplantısı fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3205 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum