DSİ´DEN BİLECİK´E 200 MİLYONLUK YATIRIM

DSİ´DEN BİLECİK´E 200 MİLYONLUK YATIRIM

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, 2016 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında, DSİ bütçesi üzerine AK Parti grubu adına konuştu. Konuşmasında DSİ´nin Bilecik´e yaptığı yatırımları da dile getiren Milletvekili Eldemir, DSİ´nin AK Parti hükümetleri döneminde

 

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, 2016 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında, DSİ bütçesi üzerine AK Parti grubu adına konuştu. Konuşmasında DSİ'nin Bilecik'e yaptığı yatırımları da dile getiren Milletvekili Eldemir, DSİ'nin AK Parti hükümetleri döneminde ilimize 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaptığını söyledi.

Milletvekili Eldemir," Yıllardır tamamlanması beklenen Kurtköy Barajı, Selöz Barajı, Günyurdu Barajı, Kızıldamlar, Zeyve ve Yenipazar barajı tamamlanmıştır. Hükümetlerimiz döneminde DSİ adeta destanlar yazmıştır. Destanlar yazmaya da devam edecektir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2016 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında, DSİ bütçesi üzerine AK Parti grubu adına söz aldı. DSİ'nin AK Parti hükümetleri döneminde yaptığı çalışmalardan bahseden Millevekili Eldemir, DSİ'nin ülkemizin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çekti. AK Parti hükümetleri döneminde 101 milyar lira yatırım yapıldığını altını çizen Eldemir, DSİ'nin Bilecik'e de büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

BİLECİK'E 200 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM

Milletvekili Halil Eldemir, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"DSİ Genel Müdürlüğü yatırımlarıyla halkımızın takdirini kazanmış, ülkemizin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından biridir. Hükümetlerimiz döneminde DSİ tarafından toplam 101 milyar lira yatırım yapılmıştır. 25 nehir havzasının tamamında havza koruma eylem planları hazırlanmıştır. 320'si baraj olmak üzere toplam 3 bin 107 tesis milletimizin hizmetine sunulmuştur. DSİ kendi seçim bölgem Bilecik ilinde de hükümetlerimiz döneminde 200 milyon liranın üzerinde yatırım yapmıştır. Yıllardır tamamlanması beklenen Kurtköy Barajı, Selöz Barajı, Günyurdu Barajı, Kızıldamlar, Zeyve ve Yenipazar barajı tamamlanmıştır.

DÜNYADA SES GETİREN TESİSLER TAMAMLANDI

Ülkemiz genelinde son 13 yıldır işletmeye alınan 98 içme suyu tesisine takriben 41 milyon kişiye içme suyu temin edilmiştir. İllerimizin 2040, 2050 hatta 2071 yılına kadar içme suyu ihtiyaçları planlanmış ve içme suyu olmayan şehir bırakılmamıştır. Bu dönemde yapılan 75 adet modern içme suyu arıtma tesisi ile AB standartlarında su arıtılarak milletimizin tüketimine sunulmuştur. Dünyada ses getiren tesisler bir bir tamamlanmıştır.

130 ADET TESİS HİZMETE ALINACAK

DSİ, 2015 yılında 9 milyar 233 milyon 725 bin liralık yatırım gerçekleştirmiştir. 2016 yılında da yapacağı yatırımlar için bütçeden 10 milyar 908 milyon ödenek ayrılmıştır. Bu yıl içerisinde 27 adet baraj, 2 adet hidroelektrik santrali, 52 adet sulama, 13 adet büyük taşkın koruma tesisi, 29 adet içme suyu,7 adet atık su tesisi olmak üzere 130 adet tesisin hizmete alınması planlanmaktadır.

DSİ DESTAN YAZIYOR

Ayrıca 2019 yılına kadar 10 milyon dekar arazi sulamaya açılacaktır. Hükümetlerimiz döneminde DSİ adeta destanlar yazmıştır. Destanlar yazmaya da devam edecektir. Bu vesile ile sayın bakanımıza, bakanımızın şahsında da bu başarıda emeği olan DSİ teşkilatının her ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. DSİ'nin 2016 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum." 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.