“Duvarların Ötesinde” ayakta alkışlandı
Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) tarafından Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla hazırlanan “Duvarların Ötesinde” adli tiyatro oyunu izleyenleri mest etti.
Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) tarafından Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla hazırlanan “Duvarların Ötesinde” adli tiyatro oyunu izleyenleri mest etti.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde, özel gereksinimli bireyler ile annelerinin birlikte sahneye çıktığı oyun ayakta alkışlandı. Hem güldüren hem düşündüren oyunda özel gereksinimli bireylerin hayatın içerisinde yaşadıkları zorluklara atıfta bulunularak dikkat çekici mesajlar verildi.
Yönetmen Eray Yasin Özcan önderliğinde, 40 özel gereksinimli birey ve anne, yaklaşık 5 ay süren çalışma sonucunda muhteşem bir oyun sergiledi.

BİEYDER Başkanı Esra Sever Geçim, programda yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz yıl perde arkasında kalmayalım sahneye çıkalım dedik ve fırtınalar estirdik. Bu yıl ise 'Duvarların ötesine' geçiyoruz. Çünkü artık görünmekten korkmuyoruz. Sahneye çıkmaktan çekinmiyoruz. Hayatın tam merkezinde, güçlü bir şekilde var olmaya devam ediyoruz. Sahnedeki her performans; yalnızca bir tiyatro oyunu değil, aynı zamanda bir yaşam mücadelesinin yansımasıdır. Ve bu mücadelenin en güçlü kahramanlarından biri de annelerimiz oldu. Çünkü biliyoruz ki birçok başarı hikayesinin perde arkasında sessizce mücadele eden güçlü anneler vardır” ifadelerini kullandı.

“Duvarların Ötesinde” adlı oyunu izleyenler arasında Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Ünver, İl Emniyet Müdürü Erdem Çağlar, İŞKUR İl Müdürü Üzeyir Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nejat İlhan da yer aldı.


Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.