Edebali Havzası'nın çehresi değişecek

Edebali Havzası'nın çehresi değişecek

Bilecik Belediyesi ayrımından Şeyh Edebali Türbesi'ne kadar yaklaşık 1 km'lik alanın kent estetiği çalışmaları ile güzelleştirilmesini kapsayan ve BEBKA tarafından fizibilite desteği sağlayan Şeyh Edebali Havzası Rekreasyon çalışmalarına start verildi.

Bilecik Belediyesi ayrımından Şeyh Edebali Türbesi'ne kadar olan yaklaşık 1 km'lik alanın kent estetiği çalışmaları ile güzelleştirilmesini kapsayan ve BEBKA tarafından fizibilite desteği sağlayan Şeyh Edebali Havzası Rekreasyon çalışmalarının startı verildi.

Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Bilecik İl Özel İdaresi ve Bilecik Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilecek projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

edebali-havzasinin-cehresi-degisecek1.jpg

Kent Ormanı’nda düzenlenen tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Semih Şahin, Özel İdare Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Budak, BEBKA Bilecik Koordinatörü Banu Çiçek Güngördü ile diğer ilgililer katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan tarafından yapılan açılış sunumunun ardından proje ortakları tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca, proje danışmanı Nuran Köse Çerçi tarafından süreçle ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

edebali-havzasinin-cehresi-degisecek3.jpg

Şeyh Edebali Türbesi ve çevresi sokak sağlıklaştırma projesinin hayata geçmesiyle türbeye bağlantı güzergahında ve türbeye cephe veren kimliksiz yapılar tarihi niteliğe kavuşturularak pansiyon, kafe, alışveriş üniteleri, müze gibi alanlar oluşturulacak. Söz konusu alanın tarihsel kimliği bir bütün olarak yansıtılarak ilimiz turizmine katkı sunması hedefleniyor. Ayrıca, otopark alanlarının oluşturulması planlanıyor.

edebali-havzasinin-cehresi-degisecek4.jpg

Öte yandan, Şeyh Edebali Havzası için 4 kurumun ortak bir projede yer alması kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılandı.

edebali-havzasinin-cehresi-degisecek5.jpg

Bu haber toplam 3644 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum