“Ekmek hijyen eğitimi” düzenlendi

“Ekmek hijyen eğitimi” düzenlendi

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilimizde ekmek üretimi, dağıtımı ve satışını yapan 191 kişiye ‘Ekmek hijyen eğitimi’ verildi.

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilimizde ekmek üretimi, dağıtımı ve satışını yapan 191 kişiye ‘Ekmek hijyen eğitimi’ verildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş’ın da katılım gösterdiği eğitimler 2 ayrı oturumda gerçekleştirildi.

İl Müdürü Necmettin Yoldaş, burada yaptığı konuşmada, güvenilir gıdanın insan sağlığı açısından önemine vurgu yaparak fırınlardaki hijyenin sağlanması hususlarına değinerek verilen eğitimin tüm paydaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Düzenlenen eğitime; Bilecik merkez ve ilçelerindeki ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlarından oluşan 191 kişi katıldı.

Eğitimde; ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, personel hijyeni, alet - ekipman hijyeni, gıdalardaki zararlı maddeler, tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılması için alınabilecek tedbirleri içeren konular işlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.