“Eleştirel Medya Okuryazarlığı” semineri gerçekleşti

“Eleştirel Medya Okuryazarlığı” semineri gerçekleşti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde gerçekleşen “Eleştirel Medya Okuryazarlığı” konulu seminer düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde gerçekleşen “Eleştirel Medya Okuryazarlığı” konulu seminer düzenlendi. Seminere; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sütlüoğlu konuşmacı olarak katıldı.

elestirel-medya-okuryazarligi1.jpg

Akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı programda; “Dezenformasyon Yasası” , “Dezenformasyonda Uygulanabilecek Yollar” , “Dezenformasyon Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?” , “Sanal Gerçekliğin Dili” , ”Sosyal Medya Okuryazarlığı” , “Sahte İçerik Kavramları” , “İnternet Ortamında Güvenilirlik ve Bilginin Güncelliği” , “Güvenirliği Belirleyen Temel Unsurlar” , “Medya Metinlerinde Sorgulayıcı Olabilmek” , “Türkiye’de Sahte Habere Direnç Olasılıkları” başlıklı konulara değinildi.

elestirel-medya-okuryazarligi3.jpg

Medya okuryazarlığının yazılı ve yazılı olmayan farklı formatlardaki iletilere erişim, onları çözümleme, değerlendirme ve iletme yeteneği olarak tanımlandığı şu süreçte öğrencilerin yalnızca gördükleri medya ürününü okumalarını değil aynı zamanda onu yaratma sürecinde de rol almaları gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Sütlüoğlu’na program sonunda teşekkür belgesi takdim edildi.

elestirel-medya-okuryazarligi2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 38 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.