Elginkan Holding’ten müjde!

Elginkan Holding’ten müjde!

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Söğüt OSB’de yatırım yapacak olan Elginkan Holding’in 2021 yılının Mart-Nisan aylarında ilk temeli atacağını duyurdu.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Söğüt OSB’de yatırım yapacak olan Elginkan Holding’in 2021 yılının Mart-Nisan aylarında ilk temeli atacağını duyurdu. Holding yetkililerinin gerçekleştirdiği ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan İsmet Sever, “15 yıllık hayal gerçekleşiyor, Zoru başardık. Söğütümüze ve halkımıza hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

elginkan-holdingten-mujde2.jpg

Hatırlanacağı üzere, Söğüt OSB’nin tamamı yaklaşık 6 yıl önce Elginkan Holding’e tahsis edildi. Aradan geçen zaman zarfında somut adımlar atılmayınca Elginkan yetkilileri ile önceki Vali Tahir Büyükakın 2 yıl önce yeniden masaya oturdu. Tahir Büyükakın, yatırımların başlaması için Elginkan Holding’e 1 yıl daha süre tanıyacaklarını aksi takdirde tahsisi iptal edeceklerini bildirdi. Bunun üzerine holding yetkilileri ruhsat müracaatını gerçekleştirdi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından ruhsat teslimi yapıldı.

Gelinen süreçte, Elginkan Holding ve Elginkan Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ile beraberindekiler Söğüt’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Başkanı İsmet Sever ile görüşen heyet yatırım planlaması hakkında bilgi verirken, 2021 yılının Mart-Nisan aylarında fabrikanın temellerini atacaklarının müjdesini verdi.

Elginkan Grubu, Söğüt OSB içerisinde 3 fabrika kurmayı ve 1000 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor. Ayrıca, Söğüt OSB içerisinde bir de Seramik ve Madencilik Mesleki Teknik Eğitim Merkezi açılacak.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 7758 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum