Elginkan nihayet yatırıma başladı!

Elginkan nihayet yatırıma başladı!

Elginkan Holding tarafından Söğüt OSB’de yatırıma başlandı.

Yaklaşık 8 yıl önce Söğüt OSB’deki parsellerin neredeyse tamamını satın alan Elginkan Holding nihayet yatırıma başladı. Söğüt OSB alanına gelen çok sayıda iş makinası ve kamyon çalışmalara başlarken ilk kazma vuruldu. 10 Eylül’de ise temel atma töreni yapılması planlanıyor.

Hatırlanacağı üzere, Söğüt OSB’nin 1000 dönümlük arazisinin 700 dönümlük kısmı 2014 yılında Elginkan Holding’e tahsis edildi. Ancak aradan geçen 4 yıllık zaman zarfında herhangi bir yatırım yapılmayınca dönemin valisi Tahir Büyükakın holding yetkililerine ruhsat almadıkları takdirde tahsisi iptal edeceklerini bildirdi. Bunun üzerine holding tarafından gerekli işlemler tamamlanarak ruhsat teslimi yapıldı.

elginkan-nihayet-yatirima-basladi1.jpg

Elginkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, 2020 yılında Söğüt’e gerçekleştirdiği ziyarette, 2021 yılının Mart-Nisan aylarında fabrikanın temellerini atacaklarını söyledi. Ancak, bahse konu tarihlerde temel atılmayınca kamuoyundan tepkiler yükseldi.

Gelinen süreçte, Elginkan Holding nihayet yatırımın startını verdi. Söğüt OSB alanında ilk kazma vurularak çok sayıda iş makinası ve kamyonla çalışmalar başladı.

elginkan-nihayet-yatirima-basladi3.jpg

VALİ KIZILKAYA’YI ZİYARET ETTİLER

Diğer yandan, Elginkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ve beraberindekiler Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’yı ziyaret ettiler. Görüşmede; Elginkan Holding’in ECA Serel markası çatısı altında Bilecik Söğüt’te 1 Milyar TL bütçeyle açacağı 2 yeni fabrika yatırımı değerlendirildi.

10 Eylül 2022’de temelleri atılması planlanan fabrikalarda toplamda 2.500 kişinin istihdam edileceği, 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması hedeflenerek vitrifiye ve seramik üretiminin yapılacağı açıklandı.

elginkan-nihayet-yatirima-basladi2.jpg

Bilecik’te kurulan her yeni fabrikayla şehrimizin ve ülkemizin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlanarak ülke ekonomisinin gücüne güç katıldığının altını çizen Vali Kızılkaya; “Elginkan Holding çatısı altından Bilecik’imize önemli bir üretim tesisini daha kazandıracağız inşallah. Açılacak olan 2 yeni fabrikanın hemşehrilerimize sağlayacağı istihdamın yanı sıra Bilecik’imizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır. Önümüzdeki 10 Eylül’de temelini atacağımız tesislerin, 2024 yılı sonunda da açılış kurdelelerini kesmeyi planlıyoruz. Böylece Söğüt’te üretilecek olan seramik ve vitrifiye ürünleri dünyanın her yerine gönderilecek.” Diyerek yatırımların Bilecik’e hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan, Söğüt’te Gübretaş’a ait altın madeninde başlayan çalışmaların yanı sıra Söğüt OSB’nin de faaliyete geçmesi ile Söğüt’te hızlı bir yükseliş ve gelişmenin yaşanması bekleniyor.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6587 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum