EMDR terapisi Bilecik’te

Psikoterapide yaygın olarak kullanılan ve göz hareketleri ile duyarsızlaştırma diye tabir edilen EMDR terapisi artık Bilecik’te.

Psikoterapide yaygın olarak kullanılan ve göz hareketleri ile duyarsızlaştırma diye tabir edilen EMDR terapisi artık Bilecik’te.

Uzm. Klinik Psikolog Batuhan Köse’nin ilimize kazandırdığı EMDR cihazı ile uygulanabilecek bu yöntemle uygun kriterleri taşıyan danışanlar EMDR terapisi alabilecek.

BİLECİK’TE BİR İLK

Uzm. Klinik Psikolog Batuhan Köse, EMDR terapisi ve uygulama yöntemleri ile sonuçlarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Batuhan Köse, EMDR cihazını kullanmak ve bu terapiyi gerçekleştirmek için gerekli eğitimlerin alınması ve terapinin uzman eller tarafından uygulanması gerektiğini belirterek, “Bilecik’te bir ilk olarak bu yöntemi getirdik ve uygulamaya başladık.” dedi.

KİMLERE UYGULANABİLİR?

EMDR yönteminin travmalar başta olmak üzere panik atak, depresyon, yeme bozukluğu ve başkaca psikolojik rahatsızlıklarda kullanılabildiğini anlatan Batuhan Köse, herhangi bir yaş aralığı olmaksızın bu yöntemin kullanılabileceğini ifade etti. Köse, EMDR yöntemi ile hızlı bir dönüş alınabildiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Bizim klinik görüş dediğimiz görüşmede kişinin ilk olarak hikayesi alınır. Daha sonra uygun olup olmadığına uzman karar verir. Genel olarak bakarsak danışanlarımızın yüzde 80-90’ına uygulayabileceğimiz bir yöntem. Şu anda dünya çapında kabul görmüş, ülkemizde ise büyük şehirlerde bulunan bir tedavi yöntemidir.

Travmatik durumlarda EMDR yöntemini kullandığımızdan bahsettik ama bunu açmamız gerekirse çocukluk çağında yaşanan travmalar, deprem sel gibi doğal afet travmaları, taciz gibi vakalar, kaygı bozuklukları gibi birçok alanda uygulayabildiğimiz entegre bir sistemdir. Birçok temelde yatan travmanın çözüm kaynağıdır.

TEDAVİ SÜRESİ

Danışanın yaşamış olduğu travmanın derinliği ve büyüklüğü tedavi sürecini belirler. Tedavinin süresi kişinin hikayesi alındıktan sonra belli olmaya başlar. Çünkü danışan tek bir travmasından bahseder ama altından başkaca travmalar çıkabilir. Bu sebeple bir süre vermek doğru olmaz.

EMDR’yi anlatırken travmalar bahsediyoruz. Kişiler bazen travmadan kasıt olarak büyük şeyler yaşamaları gerektiğini düşünüyorlar. Herkesin travması kendisine göre büyük. Eğer yaşam standartların ve kaliteni etkileyen bir durum varsa muhakkak bir uzmana başvurmak gerekiyor. Sadece EMDR olarakta düşünmemek gerekiyor. Başkaca metodlar ve yöntemlerde var. Biz bugün Bilecik’te bir ilk olarak bu yöntemi getirdik ve uygulamaya başladığımız için EMDR’yi anlattık.

Son olarak kişilerin içindeki travmaları aksatmadan bir uzmana başvurmalarını tavsiye ederim.

İzlenme: 3194
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar