EMNİYET UYARDI

EMNİYET UYARDI

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde dolandırıcılara ve hayvan hırsızlarına karşı vatandaşı uyardı. 

İlçemizde besicilikle uğraşan vatandaşları ziyaret ederek, kurban alışverişlerinde dolandırıcılara ve hırsızlara karşı dikkatli olunması gerektiğini anlatan ekipler ayrıca broşür dağıtarak bilgilendirme çalışması yaptı.

Ekipler, besi yerinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınarak kolayca girilebilecek yerlerin kapatılması konusunda uyardıkları vatandaşlardan ayrıca besi yerinde bulunan hayvanların kilit altında bulundurulmasını istedi.

sam_1192.jpg

Hayvanların başında çoban görevlendirilmesinin ya da caydırıcı tedbir olarak köpek beslenmesinin gerekliliğini anlatan ekipler, besi yerinin gece belirli aralıklarla kontrol edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. İmkanlar dahilinde alarm ve kamera takılmasının ayrıca harekete duyarlı lamba taktırılmasının oluşabilecek hırsızlık olaylarının önüne geçilebileceğini kaydeden ekipler çevrede görülen yabancı şahısların ya da araçların en kısa sürede 155 Polis İmdat hattına ihbar edilmesini söylediler. 
sam_1185.jpg

Kurban satışlarında ise yapılan para alış verişi esnasında paranın güvenliğinden kuşku duyulduğu takdirde diğer bir para ile karşılaştırılması gerektiğinin önemini anlatan ekipler sahte paranın alınması durumunda şahsa parayı iade etmeden şahsın eşkal bilgileri ile mümkünse kimlik bilgilerini hatta aracın plaka bilgileri ile diğer özelliklerini tespit ederek şahsı mümkün mertebe oyalayıp hemen 155 Polis İmdat Hattına ulaşarak bilgi verilmesi gerektiğini kaydettiler. 

Bu haber toplam 2676 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.