‘Engelli Mola Merkezi’ açıldı

‘Engelli Mola Merkezi’ açıldı

Bilecik Belediyesi’nce engelli çocuklara hizmet vermek üzere hazırlanan ‘Engelli Mola Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi’nce engelli çocuklara hizmet vermek üzere hazırlanan ‘Engelli Mola Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Milli Egemenlik Parkı yanındaki tesiste hayata geçirilen ‘Engelli Mola Merkezi’nin açılışına Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Milletvekili Yaşar Tüzün, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Bilecik Yeşilay Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

engelli-mola-merkezi-acildu1.jpg

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, burada yaptığı konuşmada, engelli bireylere yönelik çok anlamlı bir hizmeti hayata geçirdiklerine vurgu yaparak, ‘Engelli Mola Merkezi’nin çalışma sistemine yönelik bilgiler verdi.

Engelli olmanın bir eksiklik değil farklılık olduğunu kaydeden Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, şunları kaydetti:

“Sosyal belediyecilik anlamında güzel bir çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelli kavramı bir eksiklik değil bir farklılıktır. Bir toplumun medeniyet seviyesi engelli bireylere verdikleri değer ile ölçülür. Engellilik bireysel bir sorun değildir. Engellilik; kalıcı engelli politikalar yerine geçici altı doldurulmamış ve günü kurtarmaya yönelik politikaların sebep olduğu toplumsal bir sorundur.

engelli-mola-merkezi-acildu2.jpg

Yaptığımız araştırmalar neticesinde engelli çocukların engelli yetişkinlere nazaran toplumun içine daha az karıştıklarını tespit ettik. Ailelerin çocuklarının özel bakım ihtiyaçları konusunda çevrelerinde güvenebilecekleri çok az kişi olduğunu ve zaman zaman bu konuda yalnız kaldıklarını bu yüzden şahsi işlerini ertelemek ya da iptal etmek zorunda kaldıklarını gözlemledik. Bu özel ihtiyaçlardan yola çıkarak bu tesisimizi engelli mola merkezine çevirme kararı aldık. Böylece hem ailelerimizin hem de çocuklarımızın kalplerine dokunmayı, onların toplumumuzun en özel ve vazgeçilmez parçaları olduğunu hissettirmek için gayret ediyoruz. Biz burada bir bakıcı eğitmen olarak değil aile olarak hizmet vereceğiz. Büyük bir titizlikle çocuklarımızı evlerinden alıp evlerine teslim edeceğiz. Onları kendi çocuklarımızdan kendi kardeşlerimizden ayırmayacağız. Eğitmen ve bakıcılarımıza çocuklarınızı gönül rahatlığıyla emanet edebileceksiniz.

engelli-mola-merkezi-acildu3.jpg

Engelli Mola Merkezimizden faydalanmak isteyen aileler en az bir gün öncesinden Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünden randevu alarak çocuklarını merkezimize emanet edecek. Ailelerimiz bu esnada hususi işlerini gönül rahatlığıyla yapabilecekler. Şehrimizde yaşayan 5-15 yaş arası çocuklarımız bu hizmetimizden faydalanabilecekler.

Engelli Mola Merkezi’nde oyun grupları, eğitim alanları, müzik atölyeleri yer alıp çok amaçlı salon etkinlikleri ile dinlenme ve eğlenme hizmeti vereceğiz. Çocuklarımız merkezimize belediyemizin engelli aracı ile getirilecek ve yine aynı araçla evlerine götürülecek. En önemlisi ise çocuklarımız ve aileleri bu hizmetlerimizden tamamen ücretsiz olarak faydalanabilecekler.”

Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’nın konuşmasının ardından ‘Engelli Mola Merkezi’nin açılış kurdelası kesildi.

engelli-mola-merkezi-acildu4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.