Erkut Hoca ısrarla uyardı, “Koronadan kurtulmanın tek yolu aşı”

Covid-19 salgını ile ilgili birçok bilimsel çalışmada yer alan Osmaneli M. Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Uzman Hekimlerinden Erkut Etçioğlu, aşı çağrısında bulundu.

Covid-19 salgını ile ilgili birçok bilimsel çalışmada yer alan Osmaneli M. Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Uzman Hekimlerinden Erkut Etçioğlu, aşı çağrısında bulundu. Koronavirüsünden kurtulmanın tek yolunun aşı olduğunu vurgulayan ve ısrarla aşı olunması gerektiğini dile getiren Etçioğlu, “Bu maskelerden kurtulmak istiyorsak, eskisi gibi yaşamak istiyorsak tek bir yöntem var, aşı” ifadesini kullandı. 

Uzm. Dr. Erkut Etçioğlu, aşı karşıtlığı ev aşılarla ilgili spekülatif söylemlere itibar edilmemesini isteyerek, aşılarla dünyada silinen birçok hastalık olduğunu ve koronavirüsünde bu şekilde yenilebileceğini ifade etti. Aşı karşıtı hekimlere ateş püsküren Erkut Hoca, “Sen bir hekim kimliği almışsın, tıp adamısın, açın bir okuyun” çıkışında bulundu.

Etçioğlu ayrıca, koronavirüse yakalandıktan sonra 34 yıl önce koku kaybı yaşayan hastanın yeniden koku almaya başladığını anımsatarak, salgında bir ilk olan bu durumun ileride bir tedavi metodu haline dönüşebileceğini bildirdi.

Osmaneli M. Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi’nde Aile Hekimi Uzmanı olan ve gazetemizde köşe yazarlığı yapan Erkut Etçioğlu, konuyla ilgili açıklamasında, şunları kaydetti:

“Dünya literatürüne baktığımızda covid ile beraber koku katıpları mevcut ve bir süre sonar kokunun geri gelmesi var. Bizim hastamızın ise 34 yıl önce burnuna aldığı bir darbe sonucu koku kaybı oluşmuş. 

Hastamız bize ateş yüksekliği, öksürükle geldi. Testlerinden sonra covid pozitif saptadık. Öksürüğü fazla olduğu için yatırarak tedavi etmek istedik. Yatıştan sonra ‘Ben çamaşır suyu kokusu alabiliyorum’ dedi. Bende yerlerin çamaşır suyuyla silindiğini söyledim. Hastamız ‘Ben koku alamıyordum’ deyince kendisine kahve, vanilya, portakal koklattık ve hepsinin kokusunu aldı. 

‘KORONAVİRÜSÜ İLERİDE TEDAVİ AMAÇLI KULLANABİLİRİZ’

Kulak burun boğazdan bir hocamızla görüştük. Hemen ardından tomografi, MR çektirdik. Tetkiklerden sonra tam tersi bir durumun oluştuğunu yani koku kaybı olan hastamızın yeniden koku almaya başladığını, dokuların yenilendiğini tespit ettik. Virüsler doku yenilenmesine sebebiyet verebilir ve bu durum geleceğe ışık tutan bir durum. Belki gelecekte koronavirüsü iyileşme amaçlı, tedavi amaçlı kullanabiliriz neden olmasın. Ama bunu yapmak için bağışıklama kazanmamız lazım. Bu virüsün ölümcül etkilerinden kurtulmamız lazım. Bu nasıl olacak aşıyla. Şu an en güvenilir, en önemli yöntem aşı.” şeklinde konuştu. 

‘TEK YÖNTEM AŞI, NOKTA!’

Erkut Etçioğlu, açıklamasının devamında aşı çağrısını yinelerken aşı karşıtı hekimler başta olmak üzere aşılarla ilgili spekülatif bilgiler yayan kesimlere tepki gösterdi. Dr. Etçioğlu, koronavirüsünden kurtulmak için aşı olup bir an evvel bağışıklık kazanılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Popülarize olan korona aşısı yoruma açık oldu. Biz şu an sadece korona aşısı yapmıyoruz. Biz hepatit, kuduz aşısıda yapıyoruz. Bir sürü aşı yapıyoruz zaten. Bunlar hiç yargılanmıyor, sorgulanmıyor. En büyük suçlu ise bence aşı karşıtı hekimler. Sen bir hekim kimliği almışsın, tıp adamısın, açın bir okuyun. Bizim aşıyla dünyadan sildiğimiz hastalıklar var, koronayı niye silmeyelim. Aşı sıkıntı olmadan koranadan tek kurtuluş yöntemidir. Biz bu maskeyi çıkarmak istiyorsak, tekrardan konserlere, tiyatrolara maskesiz gitmek istiyorsak tek bir yöntem var aşı.” ifadelerine başvurdu. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1949 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum