ERTUĞRULGAZİ İHTİFALİ’NİN RUHU KAYBOLMAMALI

ERTUĞRULGAZİ İHTİFALİ’NİN RUHU KAYBOLMAMALI

Dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan asıl adı 'Ertuğrulgazi İhtifali' olan Söğüt Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Basın Masası'nın bu haftaki tartışma konusu oldu.

Mücahid Erdal'ın hazırlayıp sunduğu programa, Edebiyatçı Yazar Ali Erdal ile Ertuğrulgazi İhtifali üzerine araştırmaları bulunan Av. Mustafa Büyükgüner katıldı. Bu yıl 738'incisi gerçekleştirilecek şenliklerin dünü, bugünü ve geleceği konuşuldu.

Ertuğrulgazi İhtifali’nin eskiden nasıl kutlandığı, özünü kaybederek resmi bir protokol törenine nasıl dönüştüğü ve son dönemde yaşanan olumsuzlukların şenliklerin geleceğini ne yönde etkileyeceği tartışıldı.

Edebiyatçı-Yazar Ali Erdal, Ertuğrulgazi İhtifali’nin bir ruhun göstergesi olduğunu belirterek ihtifalin ruhunun kaybolduğunu ifade etti. Şenliklerin her geçen yıl özünden uzaklaştığını anlatan Ali Erdal, şenlikleri içinde bulunduğu karmaşanın bir an evvel son bulması gerektiğini söyledi.

Ertuğrulgazi İhtifali üzerine araştırmalarda bulunan Av. Mustafa Büyükgüner ise son dönemde alınan sert güvenlik tedbirlerinin şenliklere olumsuz yansıdığını söyledi. Özellikle Söğüt halkının şenliklerden uzaklaşmaya başladığını dile getiren Büyükgüner, “Halkın katılımı mutlak suretle sağlanmalı” dedi.

Büyükgüner ayrıca kutlama törenlerinin 1 haftaya yayılması halinde şenliklerin daha verimli kutlanabileceğini kaydederek, “3 günden 1 haftaya yayılması fayda sağlayabilir diye düşünüyorum. Belki açılış için resmi tören düzenlenip devlet protokolü buraya çağrılır, hafta boyunca etkinlikler devam eder. Pazar günü ise final anlamında halkın ilgisini çekecek bir organizasyonlar kutlamalar sonlandırılabilir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 35038 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum