Eski hastane yıkılacak!

Eski hastane yıkılacak!

Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı Eski Devlet Hastanesi'nin yıkılacağını yerine ise yeni bir sağlık tesisinin yapılacağını bildirdi.

Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı Eski Devlet Hastanesi'nin yıkılacağını yerine ise yeni bir sağlık tesisinin yapılacağını bildirdi. Sağlık Müdürü Damkacı basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda 2021 yılı sağlık hizmetlerini değerlendirirken Bilecik kamuoyunun merakla beklediği eski hastane yeri ile ilgili de önemli açıklamarda bulundu.

Damkacı Eski Hastanenin yerine yeni bir sağlık tesisinin yapılacağını duyurdu.

Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı 2021'in pandemi ve sağlık hitmetlerinin değerlendirme toplantısı için basın mensupları ile bir araya geldi. Aynı zamanda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Dr. Damkacı Bilecik'te yapılan sağlık hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi. 

eski-hastane-yikilacak1.jpg

Müdür Dr. Damkacı 2021'in pandemi ve sağlık hizmetlerinin değerlendirme toplantısında yapılan çalışmalardan bahsetti. 2021 yılında yeni hastaneye geçerek bir çok alanda uzman doktorun başladığını belirten Dr. Damkacı, "Bilecik'ten diğer illere sevk vermiyoruz, sevk alıyoruz. İlçelerimizde çözülemeyen sağlık sorunlarını Bilecik'te bu sorunlara çözüm buluyoruz. İl dışına 2 bölüm haricinde sevk göndermiyoruz. Yakın zamanda Bilecik'e Anjiyo makinası gelecek, Anjiyo makinasının gelmesi ile birlikte bölüm sevkimiz sadece 1'e inecek. Bazı hastanelerde yapılmayan hizmetleri, Bilecik Devlet Hastanesi'nde yapıyoruz.  Türkiye'de ilk yapılan bazı amaliyatları gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bazı zamanlarda yaşamış olduğumuz randevu sorunları ile karşı karşıya gelmiştik, bunların çoğunu çözmüş durumdayız. Bu randevu sıkıntıları da pandemiden ötürü olduğunu söyleyebilirim, mesela pandemi döneminde göz hastalıklarına giden çok hastamız yoktu. Pandeminin bitmesi ile birlikte insanlar göz doktoruna gittiklerinde randevu sorunun olması normal. Şuanda fizik tedavi bölümünde biraz sıkıntımız var, fizik tedavi sürecinin uzun olmasından dolayı rendevular erken zamana verilemiyor. Bilecik'te 2 yeni ambulans alanı oluşturacağız. Vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet sunabilmemiz için bunların birisini hamsu köprüsünün karşısına birisini de Hamsu köprüsünün berisinde olacak. Bu şekilde yaptığımızda ambulanslarımız Hastanenin oradan çıkmakla vakit kaybı yaşamayarak direkt olarak vatandaşlarımıza ulaşım sağlayabilecek. 

Ambulansla çarşıdan geçiş süremiz 6 dakika

Ambulansların çarşıdan geçiş süremiz 6 dakika olması ile birlikte vatandaşlarımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Ambulanslar trafiğin yoğun olduğu zamanlarda bile bu kadar hızlı geçmesinin tek kaynağı vatandaşlarımızdır. Ambulanslara yol verdiklerinden ve duyarlı olduklarından dolayı teşekkür ederim.

Bozüyük Devlet Hastanemizin açılması ile birlikte eski Bozüyük Devlet Hastanesi'ni yataklı ruh sağlığı merkezi yapmayı planlıyoruz. Bağımlı olan kişileri ruh sağlığı merkezimizde tedavi ederek, madde bağımlısı olan kardeşleri, bağımlı olmaktan kurtaracağız. 

Eski Bilecik Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yeri yıkacağız.

Yeni Devlet Hastanemizin yapılması ile birlikte eski Devlet Hastanesi'ni yıkıp yerine yenisini yapacağız ve tekrardan sağlık hizmeti verecek." dedi. 

10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlayan Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı "Bu değerli mesleği icra ederken hiçkimseye minnet etmeyen kaleminin ve fikriyatının onuruyla çalışan siz gazetecilerimizin gününü kutluyorum." dedi.

Kaynak:Bilecik Haber

Bu haber toplam 6626 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum