Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Gölcan; “Sadık başkanın arkasındayız”

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Bilecik Belediyesi’nce ‘Karadeniz Günleri’ adlı etkinliğin iptal edilmesinin ardından başlayan tartışmalara dahil oldu.

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Bilecik Belediyesi’nce ‘Karadeniz Günleri’ adlı etkinliğin iptal edilmesinin ardından başlayan tartışmalara dahil oldu. Halit Gölcan, bahse konu etkinliğin esnaflardan gelen talep üzerine iptal edilmesini istediklerini anlatarak, Bilecik Belediye Başkanı M. Sadık Kaya’nın esnafların yanında durduğunu ifade etti.

Esnafları koruduğu için Başkan Kaya’ya teşekkür eden Halit Gölcan, “Suç Sadık başkanın değil, suç esnaflarında değil. Biz esnafımızı koruduğu için Sadık başkanın arkasındayız” ifadesini kullandı.

Halit Gölcan, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, Bilecik il genelinde 7 bin civarı esnafla büyük bir aile olduklarını anımsattı. Bu esnafların içerisinde Türkiye’nin birçok bölgesinden Bilecik’e gelmiş esnafların da olduğunu aktaran Halit Gölcan, bu ve benzeri etkinliklerin Bilecik esnafına olumsuz yansımalarının olduğunu dile getirdi. Gölcan, kendilerinin herhangi bir derneğe veya derneklerin yöresel etkinliklerine karşı olmadıklarını belirterek, süreci şu sözlerle açıkladı:

“Esnafımız beni görevlendirdi ve dediler ki başkanımızdan rica et, bunlar buraya geldikleri zaman, bizim 4-5 aylık kazancımızı alıyorlar götürüyorlar. Bilecik’in parası dışarıya gidiyor. Bende Sadık Kaya’ya telefon açtım, rica ettim. O da sağolsun bizi kırmadı.

Bizim esnafımız dükkan kirası ödüyor, vergi ödüyor, SSK primi ödüyor, Bağkur primi ödüyor, belediyeye ruhsat parası veriyor yani devlete her türlü katkıda bulunuyor. Ama dışarıdan bir firma, burada stant kiralıyor, o firma para kazanıyor. Getirdiği mallar kaliteli mi, hijyenik mi, neyin nesi belli değil. Esnafımız da buna karşı çıkıyor. Bunun suçlusu Sadık Kaya değil, suç esnafında değil. Sadık Başkan esnafımızı koruduğu için, esnafımızın yanında olduğu için bizler de Sadık Başkanın arkasında duruyoruz.” dedi.

Karadenizliler Derneği tarafından yapılan açıklamanın ardından kendisine çok sayıda esnafın geldiğini ve alınan kararın doğru olduğunu söylediklerini belirten Gölcan, “ Bilecik’te ki her türlü esnaf bana geldi, başkanım en doğrusunu yaptınız, sizin arkanızdayız dediler. Bir daha bu dernekler buraya dışarıdan esnaf getirip bizim paramızı almasın dediler. Bizim emeğimizi çalmasınlar diyerek bana destek veriyorlar şu anda.” diye konuştu.

Bu haber toplam 3861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum