Euroleague Final-Four Heyecanı Başlıyor

Euroleague Final-Four Heyecanı Başlıyor

THY Euroleague Final Four heyecanı 19 Mayıs 2023’te başlıyor. Avrupa basketbolunun en büyük mücadelesi olan Final Four geride kalan normal sezon ve play off eşleşmelerinin ardından fazlasıyla heyecan verici bir etkinlik olacak.

THY Euroleague Final Four heyecanı 19 Mayıs 2023’te başlıyor. Avrupa basketbolunun en büyük mücadelesi olan Final Four geride kalan normal sezon ve play off eşleşmelerinin ardından fazlasıyla heyecan verici bir etkinlik olacak. Litvanya’nın Kaunas şehrinde düzenlenecek olan organizasyona Fransa’dan Monaco, Yunanistan’dan Olympiakos ve İspanya’dan Barcelona ile Real Madrid katılacak. Tek devreli maç usulüne göre oynanacak müsabakalar sonunda kupaya uzanan takım belli olacak.

Final Four Maçları Ne Zaman?

Zalgirio Arena’da düzenlenecek olan Euroleague Final Four’un ilk gününde yarı final maçları oynanacak. Türkiye Saati ile 18.00’da Olympiakos ile Monaco karşı karşıya gelecek. Günün diğer müsabakasında ise El Clasico heyecanı yaşanacak. Ezeli rakipler Barcelona ile Real Madrid arasındaki maçta galip gelen finale yükselecek.

Yarı final maçlarının ardından galip gelen takımlar 21 Mayıs Pazar günü final için parkeye çıkacak. Kaybedenler ise yine Pazar günü 3.lük maçında kozlarını paylaşacak.

Geçen Sezona Göre Tek Farklı Takım Var

Final Four heyecanı her yıl basketbol severleri ekran başına kilitlerken genellikle aynı takımların mücadelesi ile eşsiz bir heyecan ortaya çıkıyor. Geçen sezon Olympiakos, Barcelona, Real Madrid’in mücadele ettiği finallerde bu sezon Anadolu Efes’in yerine Monaco sahne alacak. Maccabi Playtika’yı sürpriz bir şekilde eleyerek Final Four’a yükselen Monaco için bu oldukça büyük bir başarı. Kural gereği finalde aynı ülkenin iki takımı mücadele etmesin diye Barcelona ve Real Madrid yarı finalde mücadele ediyor. Öte yandan farklı ülke takımları olan Olympiakos ve Monaco da İspanyol takımlarının kazananı ile mücadele etmek için parkede olacak.

9 Yıl Sonra Türk Takımı Olmayan Final Four

Son 9 sezondur en az 1 Türk takımı Euroleague Final Four mücadelelerinde yer almayı başarıyordu. 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Fenerbahçe, 2021 ve 2022 sezonlarında ize Anadolu Efes finallerde yer almıştı. 2019 yılında her iki takımın da finallerde yer alması Türk spor tarihi açısından büyük bir başarıydı. Finallerde bir Türk takımı olmasa da Emin Moğulkoç hakem olarak Türkiye’yi temsil edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.