Farkındalık fenerleri Down Sendromlu bireyler için uçuruldu

Bilecik Özel Bireyler Gençlik Spor ve Kültür Kulübü tarafından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Feneri Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Bilecik Özel Bireyler Gençlik Spor ve Kültür Kulübü tarafından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Feneri Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile down sendromlu bireyler ve aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Bilecik Özel Bireyler Gençlik Spor ve Kültür Kulübü Başkanı Sibel Güneş, down sendromunun bir eksiklik değil artı bir fazlalık olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu ise Down sendromlu bireylerin enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara güzellik ve mutluluk katan kişiler olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Down sendromlu çocukların zeybek gösterisi büyük beğeni topladı. Son olarak balonlar ve dilek fenerleri gökyüzüne bırakıldı.

Program ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.

İzlenme: 1666
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar