“Felaketin boyutu dehşet!'

ANDA Bilecik Arama Kurtarma Gönüllüleri hem orman yangınlarının hem de sel felaketinin yaşandığı bölgelerde aktif görev aldı.

ANDA Bilecik Arama Kurtarma Gönüllüleri hem orman yangınlarının hem de sel felaketinin yaşandığı bölgelerde aktif görev aldı. Afet bölgelerindeki izlenimlerini aktaran ANDA gönüllüleri, felaketin boyutunun dehşet olduğunu belirterek, "Anlatılmaz yaşanır" dedi.  

anda-bilecik-arama-kurtarma1.jpg

Ülkemiz son dönemde zor günlerden geçiyor. Ege ve Akdeniz’de meydana gelen orman yangınlarının yaraları sarılmaya başlamışken hemen ardından Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketi hepimizi derinden üzdü. Türk Milleti her zaman olduğu gibi yine birlik ve beraberliğini göstererek yangın ve sel bölgesine yardıma koştu. Türkiye’nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri, STK’lar ve gönüllüler afet bölgelerinde çalışmalara katıldı. 

ANDA Bilecik Derneği’nin gönüllü arama kurtarma ekipleri ise hem orman yangınlarının hem de sel felaketinin yaşandığı bölgede birçok çalışmaya katıldı. ANDA Bilecik Başkanı Kadir Esat Kısacık, Ahmet Furkan Erguvan, Ümit Yıldız ve Can Akdemir felaket bölgelerinde yaşadıklarını gazetemize anlattı. 

anda-bilecik-arama-kurtarma2.jpg

‘Anlatamıyorum, gerçekten yaşamak lazım’

Kadir Esat Kısacık, orman yangınıyla mücadelenin adeta bir vatan savunması olduğunu ifade ederek sel felaketiyle mücadelenin ise çok daha zor olduğuna dikkat çekti. Afet bölgesinde karşılaştıkları manzaralarla ilgili muhasebe yapamadıklarını aktaran Esat Kısacık, “Ne kurtarabilirsem, kime dokunabilirsem diye sadece mücadele ediyorsun. Orada yaşadıklarımızı çok anlatamıyorum gerçekten yaşamak lazım. Yangında yerleşim alanlarında ulaşmadan müdahale edebiliyorsun ama sel yerleşim yerlerini vurduktan sonra yapılabilecek çok fazla şey gelmiyor elden” diye konuştu. 

‘Oradaki birlik beraberlik çok başka bir duygu’

Afet bölgesinde yaşadıklarını anlatan Ahmet Furkan Erguvan ise gördüğü ve karşılaştığı kötü manzaraları dile getirmek istemediğini belirterek bölgedeki birlik, beraberlik, paylaşma ve yardımlaşma duygularının tarifsiz olduğuna vurgu yaptı. Erguvan, “Sadece insanlarla değil hayvanlarla bile paylaşım yapıyorsun. Ben bu duyguları hiçbir zaman unutamam’ şeklinde konuştu. 

anda-bilecik-arama-kurtarma3.jpg

4 yaşındaki bebeğin cesedini enkazdan çıkardı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 4 yaşındaki bebeğin cesedini enkazdan çıkartan Ümit Yıldız ise karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadığını ifade etti. Ümit Yıldız, enkaz arama çalışmalarında bir kez daha ölümü hatırladığını söyledi.

Balayına değil afet bölgesine yardıma gitti 

ANDA Bilecik Derneği Arama Kurtarma Gönüllülerinden Can Akdemir ise evlendikten sonra balayına değil afet bölgesine yardıma gitti. Düğününden birkaç gün sonra önce orman yangınlarının yaşandığı bölgeye ardından Kastamonu’ya geçen Can Akdemir, “Yangın ve sel bölgeleri çok farklı bölgeler. Kastamonu Bozkurt’ta tüm herkesin bildiği ikizlerin annesi ile beraberdik, 8 katlı bina çökmüştü. Oradaki enkazda çalıştık ve o annenin feryadını yardım çığlığını unutamam. Orada yaşananlar kelimelere sığmıyor, anlatılamıyor, yaşamak lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum