Film Gibi Dolandırıcılık Girişimini Polis Son Anda Önledi

Film Gibi Dolandırıcılık Girişimini Polis Son Anda Önledi

Kütahya'da kendilerini polis olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandırmak isteyen şüpheliler, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla suçüstü yakalandı.

Kütahya'da kendilerini polis olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandırmak isteyen şüpheliler, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla suçüstü yakalandı. 70 yaşındaki emekli İ.A.'nın yaklaşık 2 milyon TL değerindeki ziynet eşyaları son anda kurtarıldı.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne başvuran İ.A., kimliğini bilmediği bir kişinin kendisini arayarak polis olarak tanıttığını ve bir suça karıştığını söyleyerek evindeki altınların fotoğraflarını istemesinin ardından, bu altınları da inceleme bahanesiyle teslim etmesini istediğini belirtti. İhbar üzerine harekete geçen KOM ekipleri, altınları almaya geleceği değerlendirilen ve içinde iki şüphelinin bulunduğu aracı İstanbul'dan hareket ederken tespit etti. Araç, Eskişehir PTS noktasından geçiş yaparken takibe alındı. Mağdurun ikameti çevresinde gerekli güvenlik önlemlerini alan ekipler, şüphelilerden birinin İ.A.'yı altınları balkondan atması için yönlendirdiği sırada operasyon düzenledi. Bahçede bekleyen şüpheli ekiplerce suçüstü yakalandı.

Operasyonda, dolandırıcılık mağduru İ.A.'nın yaklaşık 2 milyon TL değerindeki ziynet eşyalarının kaybı önlenirken, şüpheli M.Ş.'ye korsan taksicilik yapmaktan 46 bin 392 TL idari para cezası kesildi ve aracı 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden M.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Film Gibi Dolandırıcılık Girişimini Polis Son Anda Önledi

Film Gibi Dolandırıcılık Girişimini Polis Son Anda Önledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.