Fırın kebabı tescillendi: Sayı 11’e yükseldi
Bilecik’te, coğrafi işaretli ürün sayısı 11’e yükseldi.
Bilecik’te, coğrafi işaretli ürün sayısı 11’e yükseldi.
Geçtiğimiz aylarda, başvurusu yapılan Bilecik'in geleneksel lezzetlerinden Fırın Eti/Fırın kebabı nihayet tescillendi. Böylelikle Bilecik’in coğrafi işaretli ürünler listesine bir yenisi daha eklenirken coğrafi işaretli ürün sayısı Bilecik’in plakası olan 11’e ulaştı.
Coğrafi işaretli ürün tescillerinin mimarı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, Fırın Eti/Fırın kebabı tescilinin Bilecik gastronomisi için önemli olduğunu ifade etti. Mesut Kaplan, “Bu tescilleme, Bilecik'in yöresel mutfağının tanınırlığını artırırken, yerel lezzetlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük önem taşıyor.
Bilecik, zengin mutfak kültürüyle öne çıkan bir şehirdir. Fırın Eti/Fırın kebabının tescillenmesi, diğer yöresel lezzetlerin de tanıtımı için bir fırsat oluşturmuştur. Bu adım, Bilecik'in gastronomi haritasında daha fazla yer almasını sağlayacak ve yerel üreticilerin desteklenmesine katkıda bulunacaktır.” ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.