‘Fiyatlar çok yüksek’

Gölpazarı’nda Salı günleri kurulan semt pazarında vatandaşlara mikrofon uzattık. Üretici, tüketici ve satıcı ekseninde onlarca vatandaşla görüştük.

Gölpazarı’nda Salı günleri kurulan semt pazarında vatandaşlara mikrofon uzattık. Üretici, tüketici ve satıcı ekseninde onlarca vatandaşla görüştük. Alım gücünün düştüğünden ve aldıkları ücretlerin yetmediğinden yakınan vatandaşlar, gübre ve mazot fiyatlarının pahalılığı konusunda hemfikir oldu. Üreticiler, girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı ürünlerin pazara pahalıya düştüğünü belirtirken tüketiciler ise bu duruma hak verdi. Satıcılar ise halden pahalıya aldıkları ürünleri satabildikleri en makul fiyattan satmaya çalıştıklarını bildirdi. Vatandaş, gübre ve mazot fiyatlarından dert yandı. 

Ne alanın ne de satanın memnun olmadığı Gölpazarı pazarında, asgari ücretle geçinmenin çok zor olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Allah asgari ücret alanlara yardım etsin” dediler. Tarım ülkesi olan Türkiye’de bu gıda fiyatlarının kabul edilemez olduğunu anlatan vatandaşlar ise “Az birinden az birinden alıyoruz, maaşa göre ayağımızı uzatmaya çalışıyoruz” diye konuştular. 

Pazarcı esnafı ise yüksek fiyatların satışları düşürdüğünü belirterek, gübre ve mazot fiyatlarının böyle devam etmesi durumunda pazarın ateşinin düşmeyeceğini ifade ettiler. Mikrofonlarımıza konuşan bir satıcı, gübre ve mazot fiyatlarına bağlı olarak pazardaki pahalılığı şöyle anlattı:

“Fiyatlar çok yüksek. Allah herkese kolaylık versin. Satan çok az bir miktarda kâr yapıyor. Gübre, mazot çok pahalı. Bu şekilde giderse üretim yavaşlayacak. İnsanlar çok sıkıntıya girecek. Hiçbir zaman çiftçinin yanında olunmuyor. Gübre pahalı olunca, mazot pahalı olunca çiftçinin gücü yetmiyor. Böyle olunca fiyatlara yansıyor. Herkes fiyatı duyuyor, geri dönüyor. Bir insan yüz liraya çıkıp, poşetini doldurup gidemiyor, çok kötü.” diye konuştu.

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum