Gazetecilerden Semih Şahin’in tavırlarına eleştiri

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’na konuk olan gazeteciler Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in belediye meclisi toplantılarındaki tavırlarını doğru bulmadıklarını bildirdi.

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’na konuk olan gazeteciler Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in belediye meclisi toplantılarındaki tavırlarını doğru bulmadıklarını bildirdi. 

Mücahid Erdal moderatörlüğünde; belediye meclisi ve il genel meclisi toplantılarının değerlendirildiği programa, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Meşe, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ve Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çağla Canbaz katıldı. Gazeteciler Bilecik Belediye Meclisi’nde yaşananların hoş olmadığı görüşünde birleşirken Semih Şahin’in muhalefete yönelik tavır ve söylemlerinin yanlış olduğu bildirildi. 

‘Belediye başkanına yakışmıyor’

Yaklaşık 9 yıldır Bilecik Belediye Meclisi toplantılarını takip ettiğini dile getiren Ahmet Meşe, Başkan Semih Şahin’in eleştiriye kapalı ve tahammülsüz bir yapısının olduğunu söyledi. Geçtiğimiz dönem meclis toplantılarından örnekler veren Ahmet Meşe, “Başkan bey kendisine yöneltilen eleştirilere veya karşı fikirlere cevap vermek isterken despot tavırlar takınıyor. Hakarete varan sözler sarfediyor, belediye başkanına yakışmıyor” ifadesini kullandı. 

‘Meclis üyelerini öğrenci zannediyor’

Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ise Semih Şahin’in tavırlarına yönelik dikkat çekici bir tespitte bulundu. Semih Şahin’in kendisini halen üniversite hocası zannettiğini ve belediye meclis üyelerini öğrenci olarak gördüğünü ifade eden Erdem, “Ben başkan beyin tavırlarının arkasında yatan sebebin bunun olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Mehmet Erdem’in bu fikrine katkı sunan Mücahid Erdal ise Selim Yağcı’nın belediye başkanlığındaki ilk döneminde meclis toplantısını açarken ‘Duruşmayı açıyorum’ dediğini anımsatarak Erdem’in görüşünü destekledi. 

Mehmet Erdem son olarak Osmaneli Belediye Meclisi’nde bu tür istenmeyen olayların hiç yaşanmadığını ifade ederek Münür Şahin’in yapıcı ve kibar yapısına dikkat çekti.

‘Bozüyük hayretle izliyor’ 

Bozüyük Belediye Meclisi toplantılarına ilişkin izlenimlerini aktaran Çağla Canbaz da toplantıların oldukça seviyeli bir şekilde gerçekleştiğini kaydederek, Belediye Balşkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun özgül ağırlığının meclis kalitesini yukarıda tuttuğunu söyledi. Canbaz ayrıca, Bilecik Belediye Meclisi’nde yaşananları Bozüyük kamuoyunun hayretle izlediğini ve kesinlikle tasvip etmediğini ifade etti. 

Programın son bölümünde ise il genel meclisi toplantıları ile il genel meclisi başkanının oybirliği ile seçilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

İzlenme: 26987
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar