Gazetemizden Bakkalcıoğlu’na ziyaret

Gazetemizden Bakkalcıoğlu’na ziyaret

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal; Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal ve Yazı İşleri Müdürü Çağla Canbaz ile birlikte Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nu ziyaret etti.

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal; Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal ve Yazı İşleri Müdürü Çağla Canbaz ile birlikte Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nu ziyaret etti. Bakkalcıoğlu’nun makamında gerçekleşen ve sohbet ortamında geçen ziyarette Bozüyük’e dair birçok başlık altında karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal, 1989 seçimlerinde ilk kez belediye başkanı seçilen M. Talat Bakkalcıoğlu’nun o dönemde gazetemiz arşivlerinde yer alan haberlerinden birer kopya takdim etti. Erdal’ın bu hediyesi karşısında oldukça mutlu olan Bakkalcıoğlu teşekkür etti.

bozuyuk-belediye-baskani-m-talat-bakkalcioglu1.jpg

Ziyaretin devamında Bakkalcıoğlu’nun 1990’ların başında gazetemize verdiği bir röportaj üzerine sohbet gelişti. O yıllarda belediyeye yeni hizmet binası yapacağını açıklayan Bakkalcıoğlu’nun bir sonraki seçim kazanamaması üzerine yeni binadan başkanlık yapamadığı ancak 30 yıl sonra başkan olarak geri geldiği konuşuldu.

Ayrıca, Kasımpaşa Camii karşısında yapılan belediye iş hanının ise satıldığını anımsatan Bakkalcıoğlu, kendi döneminde yapılan yeni belediye düğün salonundan başka düğün salonu yapılmayınca halen yeni olarak anıldığını anlattı.

Bakkalcıoğlu daha sonra Bozüyük’te gerçekleştirdikleri ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Eski döneme ait belediye borçlarının tamamını ödediklerini bildiren Bakkalcıoğlu, ihtiyaç sahiplerine yapılan kış yardımı ve sosyal destek çalışmalarından bahsetti. Ücretsiz su projesini ve sanayinin kente oluşturduğu katma değeri çok önemsediğini ifade eden Bakkalcıoğlu, Bozüyük Çarşı Projesi, Tramvay ve BOZPARK projelerini anlattı.

bozuyuk-belediye-baskani-m-talat-bakkalcioglu2.jpg

Bakkalcıoğlu, “Bizim tramvayımız, Eskişehir, Ankara, Bursa'da ki tramvaylar gibi değil. İstiklal Caddesinde ki gibi olacak ama nostaljik ama fonksiyonlu olacak.” dedi.

Bozüyük’e Eskişehir’deki Kent Park gibi bir alan kazandırmak istediklerini söyleyen Bakkalcıoğlu, “Kapalı Pazar otoparkının arkasında bulunan yoldan Yeşilkent bağlantı yoluna kadar olan yeşil alana Eskişehir'deki Kent Park gibi bir park yapacağız. Ortasında büyük bir göl, çocuk oyun alanları, restoranlar, çay içme yerleri gibi Bozüyük'e nefes aldıracak bir proje yapacağız.” ifadelerini kullandı.  

Bakkalcıoğlu son olarak toplu açılış yapabilecekleri birçok yatırımın mevcut olduğunu kaydetti.

bozuyuk-belediye-baskani-m-talat-bakkalcioglu3.jpg

Mücahid Erdal ise ziyaretin son bölümünde, Bakaklcıoğlu’na misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederek, “Ev sahipliğinizden çok memnun kaldık, bilmediğimiz birçok konuda bizleri bilgilendirdiniz. Bir gazeteci olarak ben bilmiyorsam vatandaşta çoğu şeyden habersizdir. Bundan dolayı sizleri Basın Masası programına davet ediyorum. Bu konuları ayrıntılı olarak programınız da anlatırsanız, vatandaşımızı da daha güzel bilinçlendirmiş oluruz” dedi.

Bakkalcıoğlu ise ziyaretlerinden ötürü Mücahid Erdal ve beraberindekilere teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

bozuyuk-belediye-baskani-m-talat-bakkalcioglu4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.