Gençlerden anlamlı davranış
Bilecik’te, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan gençler biriktirdikleri harçlıklarıyla Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi’ne su kuyusu açılması için bağışta bulundular.
Bilecik’te, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan gençler biriktirdikleri harçlıklarıyla Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi’ne su kuyusu açılması için bağışta bulundular.
Bilecik Diyanet Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen gençler, bağışlarını TDV Bilecik Şubesi adına Müftü Ahmet Dilek’e teslim ettiler. Müftü Dilek ise gençlerin bu davranışından duyduğu memnuniyeti dlie getirerek, “Gençlerimizin duyarlılığı bizlere umut veriyor. İyiliğin ve paylaşmanın en güzel örneğini ortaya koyan yavrularımızı gönülden kutluyorum. Rabbimiz, bu hayrı kabul eylesin.” dedi.
Su kuyusu bağışında bulunan öğrenciler, bu kararlarında Söğüt’te bulunan Kuyulu Mescit’in hikayesinden etkilendiklerini ifade ettiler. Rivayete göre 1276 yılından önce Ertuğrul Gazi tarafından yaptırılan caminin içinde bir kuyu bulunmakta, civardaki Müslüman ve gayrimüslim halk bu kuyudan ortaklaşa su kullanmaktaydı. Müslümanların bu paylaşımcı tutumu, gayrimüslimlerin kalplerine tesir etmiş ve İslam’la tanışmalarına vesile olmuştur.
Bu örnekten ilham alan gençler, dünyanın herhangi bir yerinde susuzluk çeken insanlar için su kuyusu açılmasına destek olmayı tercih ettiklerini dile getirdiler.
Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.