Gezen sinema tırı Söğüt'e geldi

Gezen sinema tırı Söğüt'e geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanat İçin Yola Çık Derneği işbirliğinde yürütülen proje kapsamında özel tasarlanan 90 kişi kapasiteli Gezen Sinema Tırı’nın bu seferki durağı Söğüt ilçesi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanat İçin Yola Çık Derneği işbirliğinde yürütülen proje kapsamında özel tasarlanan 90 kişi kapasiteli Gezen Sinema Tırı’nın bu seferki durağı Söğüt ilçesi oldu.

gezen-sinema-sogute-geldi1.jpg

Bilecik Valiliği himayelerinde; Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Söğüt Kaymakamlığı ve Söğüt Belediye Başkanlığı’nın destekleri ile Söğüt ilçesine gelen Gezen Sinema Tırı’na ilgi büyük oldu.

Tırın ilk sinema keyfine çocuklar ile birlikte Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan da eşlik ettiler.

gezen-sinema-sogute-geldi2.jpg

Kaymakam Ömer Faruk Tuncer, Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür ederek, "Çocuklarımız pandemi sonrasında yüz yüze eğitime hızlı bir şekilde başladı. Çocuklarımızın mutlu olabilmesi için ara tatil öncesi ve ramazan ayı içeisinde böyle bir organizasyonun ilimizde ilk olarak Söğüt İlçemizde başlaması bizler için bir ayrıcalık ve heyecan verici. Bizi çocukluğumuza götüren bu güzel organizasyon İlçemize ve tüm çocuklarımıza hayırlı olsun." dedi.

gezen-sinema-sogute-geldi3.jpg

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ise şunları söyledi: "Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak yakın zamanda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüzün muhteşem bir oyunu ile Tiyatro seyircisi ile buluştu. Bugün ise Sinemalar Genel Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde çocuklarımız için özel tasarlanan Gezen Sinema Tırı’nın ilimize gelmesi bizleri de mutlu etti. Yapmış olduğumuz program çerçevesinde tüm ilçelerimizi dolaşacak olan Gezici Sinema ilk olarak Dirilişin ve Kuruluşun Başkenti Söğüt’te gösterime başlamıştır. İlimizin kültür ve turizmine olan katkılarımız Bakanlığımızın ilgi ve destekleri ile gün geçtikçe artmakta. Bizler de şehrimiz adına gece gündüz demeden elimizden gelen kültürel, sanatsal ve turizm odaklı çalışmalarımızı hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

gezen-sinema-sogute-geldi4.jpg

Kaynak:Kemal AYDEMİR

Bu haber toplam 2331 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.