Gölpark’a asayiş noktası kurulacak

Gölpark’a asayiş noktası kurulacak

Bilecik İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantılarının 5. oturumu gerçekleştirildi.

Bilecik İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantılarının 5. oturumu gerçekleştirildi. Toplantı, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un başkanlığında, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

golparka-asayis-noktasi-kurulacak-1.jpeg

Gündem maddeleri arasında yer alan Gölpark mesire alanına “Jandarma Asayiş Noktası” yapılması hususu fikir ayrılıklarına sebep oldu.

İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Kurtulmuş, konuya ilişkin, yaptığı açıklamada, “Ben genel olarak tabiat alanlarına taş ve çimento malzemeden yapı yapılmasına karşıyım. Pelitözü Gölpark’ta betonlaşma yapılmamalı. Bu Asayiş Noktası elbette yapılsın, fakat doğaya bu doğal ortama uygun olarak tasarlansın. Gölpark’ın girişinde bulunan misafirhaneye de karşı çıkmıştım, betonun içinden çıkıp doğaya geliyoruz, burada yine betonla karşılaşmayalım demiştim ama arkadaşlar dikkate almadı. Tekrar söylüyorum bu yapı doğaya doğal ortama uygun olarak yapılırsa daha iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.

golparka-asayis-noktasi-kurulacak-1.jpg

Öte yandan, fikrini beyan eden AK Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Şaban Güdem ise şu ifadeleri kullandı: “Gölpark girişinde bulunan güvenlik noktası alanına yapılması yönünde. Girişte güvenlik, asayiş, kontrol noktası olarak yapıldığında vatandaşların mesire alanı da işgal edilmemiş olur.”

Osmaneli İYİ Parti Meclis Üyesi Orhan Uğur ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu yapının İl Özel İdaresine değil belediyenin hizmet alanına girmesi gerektiğini vurguladı. Orhan Uğur, “Bu işlerin bizim, Özel İdarenin değil de belediyenin hizmet alanında olması gerektiğini her zaman söyledim. Neden, çünkü köylere hizmet konusunda para bulamıyoruz, ama burayı yapmak zorundayız. Ben bir an önce bu işlerin özel idareden çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.”

golparka-asayis-noktasi-kurulacak-6.jpgCHP’li meclis Üyesi İsmail Şahin ise bu bölgede asayişin çok önemli olduğunu, yapılacak “Jandarma Asayiş Noktası” yapımını uygun bulduğunu ifade etti.

İl Jandarma komutanlığının talebi üzerine Valiliğin de desteklediği “Jandarma Asayiş Noktası” yapımı mecliste farklı görüşlere sebep olurken, yapılan oylama sonucunda oy birliği ile onaylandı.

golparka-asayis-noktasi-kurulacak-5.jpg

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum