Gölpark’a neşter vuruluyor!

Pelitözü Gölpark’ı kaplayan yosunların ve gölet içerisinde çıkan bitkilerin temizlenmesi için Bilecik İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.

Pelitözü Gölpark’ı kaplayan yosunların ve gölet içerisinde çıkan bitkilerin temizlenmesi için Bilecik İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı. 

golparka-nester-vuruluyor1.jpg

Gölette hızla yayılan su bitkileri ile ilgili yapılan ön çalışmanın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerin ardından göletin amfibik bir araç ile temizlenebileceği saptandı. Kocaeli’nden gelen amfibik araç gölette temizliğe başladı. Amfibik aracın su yüzeyinin yanı sıra 2,5 metre derinliğe kadar çalışma yapabildiği belirtildi. 

golparka-nester-vuruluyor2.jpg

Ayrıca, Bilecik İl Özel İdaresi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Pelitözü Gölpark’a nitelik kazandıracak peyzaj çalışmaları için yeni projelerin hazırlandığı bildirildi. 

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce ön çalışma olarak hazırlanan peyzaj projesinin imar ve orman alanları yönünden incelemeleri yapılarak İl Özel İdaresi mülkiyetindeki alanlarda yapılabilirlikleri ve konumlarını değerlendirildi. İlgili birimlerin çalışma sonuçları raporlanarak önümüzdeki dönem için maliyet ve ödenek planlamalarının görüşüleceği öğrenildi.  

golparka-nester-vuruluyor4.jpg

Öte yandan, Pelitözü Gölpark’a gelen vatandaşların en büyük sorunlarından birisi olan tuvalet ihtiyacı için başlatılan çalışmalar çerçevesinde iki işletme içerisinde ahşap tuvaletler yapılması planlanıyor. 

golparka-nester-vuruluyor3.jpg

Bu haber toplam 8870 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum