Gölpazarı Gıda OSB’nin ÇED raporu onaylandı!

Gölpazarı Gıda OSB’nin ÇED raporu onaylandı!

Gölpazarı’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için hazırlanan ÇED raporu onaylandı.

Gölpazarı’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için hazırlanan ÇED raporu onaylandı. Karar; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bilecik İl Müdürlüğü tarafından duyuruldu.

Hatırlanacağı üzere; Gölpazarı’nın Beşevler Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 600 dönümlük arazide Gıda İhtisas OSB kurulması için karar alınmıştı. Kararın ardından yöre halkı tarafından OSB’ye değil yerine karşı olduklarına dair protestolar gerçekleştirilmişti. Hatta ilçede gerçekleştirilecek ÇED toplantısı öncesi traktörleri ile eylem yapan köylüler “OSB’ye değil, yerine karşıyız” diyerek tepkilerini ortaya koymuşlardı.

Gelinen süreçte, OSB alanıyla ilgili hazırlanan ÇED raporu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından uygun bulunan ÇED raporu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bilecik İl Müdürlüğü tarafından ise kamuoyuna duyuruldu.

Bahse karara ilişkin açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilecik ili Gölpazarı ilçesi Aktaş Köyü Beşevler Mahallesi- Kurşunlu Köyü Arası Yaklaşık 60 Ha Alan sınırları içerisinde, Bilecik İl Özel İdaresi tarafından yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; Bilecik Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir.

Ayrıca, söz konusu projeye ait nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir.

İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2586 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum