Bilecik için ilk adım: Yatırımlar dev gibi geliyor

Bilecik için ilk adım: Yatırımlar dev gibi geliyor

Bilecik’te kurulması planlanan Gümrük Müdürlüğü için ilk adım atıldı.

Bilecik’te kurulması planlanan Gümrük Müdürlüğü için ilk adım atıldı. Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrük Genel Müdürlüğü yöneticileri ile Bozüyük TSO’da bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Gümrük Müdürlüğü ve Lojistik Merkezi ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

gumruk-mudurlugu1.jpg

Bakanlıktan gelen heyette, Gümrük Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Saim Şenel, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Engin Erenkuş, Destek Daire Başkanı Mahmut Çakmak, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, Bölge Müdür Yardımcısı Murat Ceviz ve Eskişehir Gümrük Müdürü Muhammet Uçar yer aldı.

Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik, Bozüyük’ün yapısı ve ekonomik durumuna ilişkin bilgiler verdikten sonra Bozüyük OSB’nin her geçen gün yeni yatırımlarla büyümeye devam ettiğini ifade etti. Bilecik’in dış ticaret rakamlarına ilişkin bilgiler veren Veli Çelik, şöyle devam etti:

“Bilecik geneli için resmi dış ticaret rakamlarımızda 2022 yıl sonu yaklaşık ihracat 150 milyon dolar, ithalat 115 milyon dolar olarak görülmektedir.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak Güncel Kapasite Raporlarımızda geçen kayıtlara göre ise, odamıza kayıtlı sanayi kuruluşlarımızda, fabrikalarımızda üç milyar beşyüzmilyon kilogram ağırlığında, muhtelif iki milyar adet üzerinden yaklaşık 1 milyar dolar tutarında ihracata konu ürün üretilmektedir.

gumruk-mudurlugu2.jpg

Firmalarımız içinde sadece Eczacıbaşı Grubu Firmalarının 2021 yıl sonu itibariyle 286 milyon dolar tutarında ihracatı görülmektedir. Bu rakamlara Bilecik merkez ve ilçeleri de dahil edildiğinde gerçek ihracat rakamımızın 1 milyar Doların çok üzerinde olduğu çok açıktır.

Bu veriler göz önüne alındığında; Lojistik Merkez ve Gümrük Müdürlüğü taleplerimizin ne kadar acil ve gerekli olduğu görülmektedir.

Bu tespitlerimizi bu yılbaşında ilettik. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü yetkililerimizin bugün bizlerle olması da bu taleplerimizin karşılık gördüğünü bize gösteriyor.” dedi.

Bozüyük TSO’da gerçekleşen toplantının ardından Bozüyük Gümrük Müdürlüğü alternatif yerlerin tespiti ile yine mevcut Lojistik Merkez yatırımının olduğu alan yerinde incelendi.

gumruk-mudurlugu3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3272 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum