Halkın gür sesi kararı değiştirdi!

Halkın gür sesi kararı değiştirdi!

Gaziler Köyü’ne yapılması planlanan tavuk çiftliğinden vazgeçildiği öğrenildi.

Osmaneli’nin Gaziler Köyü’ne yapılması planlanan tavuk çiftliğine karşı köy halkı isyan bayrağını çekti. Çiftlik için belirlenen alanın yanlış olduğunu savunan köylüler başlattıkları mücadeleden galip ayrıldı. Köylülerin kararlı duruşu ve gazetemizde çıkan haberler sonrası Bilecik’te ve ülke gündeminde oluşan kamuoyu yatırımcıya geri adım attırdı. Yatırımcı Ş. Ahmet Sertkaya, Gaziler Köyü’ne giderek yatırımdan vazgeçtiğini bildirdi.

Yaklaşık 2 hafta önce Osmaneli Haber Gazetesi’nde yer alan ‘Gaziler Köyü bir tesise kurban ediliyor’ başlıklı haberin ardından hareketli günler yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz gün Bilecik’e çıkarma yapan köy halkı İl Genel Meclisi’nin kapısına dayanarak Bilecik Valiliğine yürüdü. Köylülerin bu mücadelesi gazetemizde ‘Gaziler meclisin kapısına dayandı’, ‘Bizi sattılar’ ve ‘Köylüler valiliğe yürüdü’ başlıklı haberlerle yer aldı. Bilecik gündemini sallayan haberlerimiz kısa sürede ülke genelinde ses getirdi.

Köylülerin kararlı duruşu ile Osmaneli Haber ve Sakarya Gazetesi’nde çıkan haberler birleşince tesis yapılacak araziyi satın alan Ş. Ahmet Sertkaya, Gaziler köyüne gelerek, köy muhtarı Ali Seyyar ve köylüler ile bir araya geldi. Sertkaya köylülere tesis yapmaktan vazgeçtiğini, satın almış olduğu araziyi ise nasıl değerlendireceğine ileride karar vereceğini söyledi.

Öte yandan, yatırımcı Ş. Ahmet Sertkaya’nın köylüler ile yaptığı görüşmeden bir gün sonra AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Alper Karadağ aracılığı ile köye haber gönderdiği ve ‘Ben o araziyi 240 bin TL’ye aldım. Bana 1 milyon TL versinler araziyi vereyim, tesisi başka yere kurayım’ dediği öğrenildi.

Köy muhtarı Ali Seyyar’ın ise bu teklifi kabul etmelerinin mümkün olmadığı yönünde cevap verdiği belirtildi.

osmaneli-gaziler-koyu1-001.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.