Hamam yeniden açıldı

Hamam yeniden açıldı

Bilecik Belediyesi’nin AK Parti’de olduğu dönemde yapılarak hizmete sunulan daha sonra CHP’li Semih Şahin’in göreve gelmesi ile kapatılan Bilecik’in tek hamamı yeniden açıldı.

Bilecik Belediyesi’nin AK Parti’de olduğu dönemde yapılarak hizmete sunulan daha sonra CHP’li Semih Şahin’in göreve gelmesi ile kapatılan Bilecik’in tek hamamı yeniden açıldı. Böylelikle uzun zamandır hamamı olmayan Bilecik’te yeniden hamamına kavuşmuş oldu.

bilecik-sehir-hamami1.jpg

Bilecik Belediyesi Şehir Hamamı düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İYİ Parti İl Başkanı Hakan Sakarya,  bazı belediye ve il genel meclis üyeleri ile diğer davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, burada yaptığı konuşmada, kendisinden önceki dönemde yapılan hamamın eksiklikleri olduğunu ve yasal olmadığını ifade ederek, “Önce binayı yasallaştırdık sonra hamamlaştırdık.” ifadesini kullandı.

bilecik-sehir-hamami2.jpg

Hamamın kendisinden önce 4 kez açıldığını dile getiren Başkan Şahin, şöyle devam etti:

“Burası benden önce 4 kere açılmış. Ben biliyorum bu açılış numaralarını. Bizden önceki arkadaşlar bina açmakla bir şey açmayı karıştırmışlar. Ben bina açmaya gelmedim. İlk kez hamamı açıyorum ve son kez olacak. Onlar bina açmışlar ama hiçbir zaman hamam olamamış o yüzden hamamın ilk ve son açılışı olacak.

bilecik-sehir-hamami3.jpg

Biz geldiğimizde hamam vardı ama fiiliyatta çok kullanılmıyordu. Hamamın müteahhidine son kabulünden önce son tadilatlarını yaptırdık. Örneğin göbek taşında ısıtma sistemi yoktu o yüzden hamam değil bina diyorum. Daha önce nasıl kullanılıyordu diye sorduğumda birisi kullanmadan önce sıcak su atıyormuş sonra göbek taşına çıkıyormuş. Bizler Bilecik hamamsız olmak olmaz dedik ve bu sorunu çözmeye karar verdik. İnanın bu bina hiç olmasaydı sıfırdan bir hamam yapsaydık çok daha iyi olurdu ama kaynakları değerlendirmek lazım. Ayrıca burası kaçak bir binaydı, imarını düzeltip yasal hale getirdik. Önce binayı yasallaştırdık sonra hamamlaştırdık. Tüm Bilecik’e hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

bilecik-sehir-hamami4.jpg

Başkan Semih Şahin’in konuşmasının ardından açılış kurdelası kesildi.

Başkan Şahin ve davetlilerin hamamı gezmesi ile tören sona erdi.

Bu haber toplam 5702 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum