Hastanede skandal iddia!

Hastanede skandal iddia!

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat eden yakınının cenazesini morgdan çıkarmak isteyen vatandaş kendileriyle ilgilenecek bir yetkili bulamadıklarını iddia ederek “Rezalet!” çıkışında bulundu.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat eden yakınının cenazesini morgdan çıkarmak isteyen vatandaş kendileriyle ilgilenecek bir yetkili bulamadıklarını iddia ederek “Rezalet!” çıkışında bulundu.

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal’ın ‘Sahipsiz memlekete yeni vali’ başlıklı köşe yazısı Bilecik kamuoyunun gündemine oturdu. Yazının yayınlanmasının ardından Mücahid Erdal ile görüşmeye gelenler hem tebriklerin iletti hem de şikâyetçi oldukları bazı konuları dile getirdi. Ziyarete gelen isimlerden birisi olan ilimiz esnaflarından Ömer Cihangirli Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili skandal bir iddiayı gündeme taşıdı. Cihangirli, hastanede tedavi gören bir yakının vefat etmesi üzerine cenazeyi almak için hastaneye gittiğini ancak kendisiyle ilgilenecek tek bir muhatap dahi bulamadığını öne sürdü. Muhatap bulamayınca teslim edilen cenazelerin kayıt altına alındığı defteri kendisinin doldurduğunu anlatan Cihangirli, “Pazar günleri görevli olmuyormuş. İnsanlar Pazar günleri ölmesinler mi? Rezalet” ifadesini kullandı.

Ömer Cihangirli, iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan, mesleğini aşkla yapan hiçbir personel üzerine alınmasın ama Bilecik’te sağlık sistemi ve onu işleten bürokrasi siyasetin gölgesinde mahvolmuş, kokuşmuş ve rezil olmuştur. Milyonluk binalar yapsan ne olacak o binanın içine işleyişi düzgün ve siyasetten uzak liyakatli bir sistem kurmadıktan sonra.

Cenazemi almak için hastanenin morgunda bir personel dahi bulamadık. Yanlış bir iş olmasın diye içerideki defteri bile kendimiz doldurup imzaladık. Hatta bizden önce birisi cenazesini aldı ve imzası çıktı. Adamlar yarın bir gün bizim cenazemiz morgda kayboldu deseler hastane bunu ispat edemez. Pazar günleri o birimde görevli olmuyormuş. Yani pazar günleri cenazelerimiz ve yakınları Allah’a emanet. İnsanlar pazar günü ölmesin mi, rezalet!” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 9778 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum