Hastanenin yemek işini yapan şirketten açıklama

Hastanenin yemek işini yapan şirketten açıklama

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dağıtılan bir ekmeğin küflü çıkmasına ilişkin yayınladığımız “Hastanede verilen ekmek küflü çıktı” başlıklı haberimize hastanenin yemek işini yapan şirketten açıklama yapıldı.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dağıtılan bir ekmeğin küflü çıkmasına ilişkin yayınladığımız “Hastanede verilen ekmek küflü çıktı” başlıklı haberimize hastanenin yemek işini yapan şirketten açıklama yapıldı.

Yemek şirketinden yapılan açıklamada, ekmeklerin temin ve dağıtım sürecine ilişkin bilgiler verilerek gerekli kontrol ve incelemelerin yapıldığı belirtildi. Haberimizin ardından Bilecik Valiliği tarafından başlatılan inceleme kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerince denetim gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“24 Eylül 2023 tarihli internet sitenizde yayınlanan haber üzerine yemek şirketi olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Bilecik Eğitim ve Araştırma hastanesi bünyesinde yemek üretim ve dağıtım hizmeti vermekteyiz. Verilen bu hizmet sırasında yemek yanında dağıtılan ekmekler firma etiketli üretim ve son tüketim tarihli olarak ekmek fabrikasından temin edilmektedir.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta ve personeline dağıtılan bu ekmekler günlük olarak sipariş verilip günlük olarak temin edilmekte, günlük irsaliyeleri tarafımızda mevcuttur. Bayat, küflü yenilmesi veya dağıtılması mümkün değildir.

Sitenizde yayınlanan habere göre, hastaya verilen ekmeğin küflü olma ihtimali kesinlikle söz konusu değildir.

Bilecik ili 2. Ve 3. Basamak sağlık kurumları yemek hizmetleri tarafımızdan karşılanmaktadır. Bu bahsi geçen haber dışında olumsuz bir geri dönüş bulunmamaktadır.

Ekmeğin verildiği gün için gıda mühendisimiz tarafından hastane hasta ve refakatçilerine ekmekle ilgili görüşler sorulmuştur. Tarafımıza ulaşan olumsuz bir şikayet bulunmamıştır.

Fotoğrafı çekilen ve habere konu ekmekte ambalaj, üretim ve son kullanma tarihi bulunmayıp hangi tarihten itibaren katlarda olduğuyla ilgili tarafımıza net fikirler vermemektedir.

Verdiğimiz hizmetle ilgili olarak katlarda veya yemekhanemizde aksaklık olduğu zaman kat sorumluları tarafından kayıt altına alınmaktadır. Tarafımıza ulaşan, böyle bir şikayet bulunmamaktadır.

Bu olayın, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemek hizmetleri ihalesinin 2-3 gün öncesine denk gelmesi, dağıtılan ekmeklerin firma etiketli ve son kullanma tarihli olmasına rağmen çekilen fotoğrafın ambalajsız ekmekten seçilmesi sebebiyle soru işaretlerine sebep olmuştur.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 25.09.2023 tarihinde yapmış olduğu denetimde günlük ekmek irsaliyelerinin fotokopileri taraflarına verilmiş olup, bütün ekmekler kontrol edilmiştir. Tutulan kontrol raporunda, ekmek ve hijyenle ilgili olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

İlgili Haberler

Bu haber toplam 4490 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum