“Hayali olmayanların geleceği olmaz”

“Hayali olmayanların geleceği olmaz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş Ertuğrulgazi’yi anma ve Söğüt Şenliklerinde Söğüt’ün tarihteki önemini, kültürümüzdeki geleneğimizdeki yerini vurguladıktan sonra “Bir büyük siyasi ve askeri deha bu başarının arkasındadır”


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş Ertuğrulgazi’yi anma ve Söğüt Şenliklerinde Söğüt’ün tarihteki önemini, kültürümüzdeki geleneğimizdeki yerini vurguladıktan sonra “Bir büyük siyasi ve askeri deha bu başarının arkasındadır” dedi ve devamında “hayali olmayanların geleceği olmaz” diye ekledi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş “Bu güzel şehirde olmaktan dolayı şeref duyuyorum. Biz kökü mazide olan ama atiye doğru uzanan bir milletiz. Bu topraklarda gelişerek dünyada hükümdar olmuş bir milletin evlatlarıyız. Kökler buradadır. Ecdadımızı saygıyla anıyoruz.
Bu büyük millet nerelerde geldi bunu anlamak için burada toplanıyoruz. İnşallah kıyamete kadar bu büyük geleneği sürdüreceğiz.

89.jpg
Bir büyük siyasi ve askerî deha bu başarının arkasındadır. Osmanlı daha devlet dâhi olmamışken Kosova’ya kadar giden bir hedef var. Varılmak istenen bir ülkü var. Bu yürüyüş büyük bir vizyonu ortaya koymuş ve burada ortaya çıkmıştır.
Söğüt’teki ruhun birinci özelliği büyük bir hedefin olmasıdır. Ne yazık ki bazıları hayalî olmayanın geleceğinin olmayacağını bilmez. İkincisi birlik ve beraberlik ruhudur birliği beraberliği dirliği olmayanın başkasına söyleyecek sözü olmaz.

3-001.jpg
Hedefimiz gelecek vizyonumuz ve Birlik beraberlik anlayışımızdan sonra üçüncü özellik bir devlet anlayışı bir devlet fikrinin olmasıdır. Dördüncüsü ise devletin mayasını oluşturan büyük bir maneviyat vardır. Bu milletin mayasında Müslümanlık vardır, maneviyat vardır, Söğüt’ten söylüyorum ki bu dört unsuru asla unutmayacağız. Tarihten aldığımız şuurla birlik beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin, Allah bu milletinin içine fesat sokmak isteyenlere fırsat vermesin yolumuz açık olsun”

sfgg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 544 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.