'HER ŞEYE ADAYIM'

'HER ŞEYE ADAYIM'

Belediye Başkanı Selim Yağcı, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Yağcı, vatandaşlara gönderilen katılım paylarıyla ilgili ihbarnameler üzerinden yapılan eleştirilere cevap verirken, “Şehrim için vatandaşlarım için büyüklerimin uygun gördüğü ve verdiği her hizmet için adayım’’ ifadelerini kullandı.

‘ÖNCELİKLİ HEDEFİM MİLLETVEKİLLİĞİ’

Belediye başkanlığı görev süresinin sona erdiği ve bu sebeple vatandaşlara borç yükü yüklediği iddiasıyla eleştiri yapanlara sert çıkan Yağcı, “Birileri belediye başkanlığı bitiyor giderken de bu anlamda bir oyun oynuyor gibi yıpratma taktiği yapıyor. Siyasi sürecimiz devem ediyor bir yılımız var. Partimiz devam edeceksin derse biz ona da hazırız ama ben Bilecik ölçeğinde üç dönem belediye başkanlığının benim adıma şehrim adına yeterli olacağını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte partimin yetkili organları uygun görürse öncelikli hedefim milletvekilliği adaylığı” dedi. 

Başkan Yağcı, konuyla ilgili açıklamasında, şunları dile getirdi:

“Ben belediye başkanı olmasam da, siyasetin içinde olmasam da yine bu caddelerde, sokaklarda yürüyecek biriyim. Dolayısıyla insanları zor durumda bırakacak bir şeyler yapmak doğru değil, bunları düşünmek bile yanlış. Siyasi sürecimiz devem ediyor bir yılımız var. Partimiz devam edeceksin derse biz ona da hazırız ama ben Bilecik ölçeğinde üç dönem belediye başkanlığının benim adıma şehrim adına yeterli olacağını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte partimin yetkili organları uygun görürse öncelikli hedefim milletvekilliği adaylığı ama olur olmaz o ayrı bir şey. Olursa da havalara uçmayız olmazsa da partimize küsmeyiz. 

‘ERDOĞAN GEL TEMİZLİKÇİ OL DERSE TEMİZLİK YAPARIM’

Çünkü biz davanın adamıyız. Recep Tayyip Erdoğan ‘Gel Selim benim kapımda temizlikçi ol’ derse ben gider temizlikçilik yaparım. Ben takım oyuncusuyum liderimiz ne emrederse onu yaparız. AK Parti’ye gelen en küçük bir zarar en fazla beni yaralar. Gelmemesi noktasında her zaman gayret gösteririm. Böyle bir şeyi hakaret olarak kabul ederim” ifadelerini kullandı. 

BÜTÜNŞEHİR RAFA KALKTI

Öte yandan, Bütünşehir Yasası’na ilişkin sorumuza da cevap veren Başkan yağcı, “Şu anda takvim itibari ile baktığımızda seçimden en az bir yıl önce değişikliklerin yapılması gerekiyordu. Şu anki tarih itibari ile bakıldığında böyle bir gündem yok. Zannedersem önümüzdeki süreçlerde yapılacak. Cumhurbaşkanlığı sisteminde idare nasıl tek ele indirgendiyse yerel yönetimlerde de böyle olmasına ilişkin bir kanaat var. Zannedersem 2019 seçimlerinden sonra olur. Belki seçimden sonra bir iki yıl sonra bir seçim daha yapılır. Şu anda Bütünşehir uygulaması zannedersem rafa kaldırıldı” dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3483 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum