Hobi olarak başladı, şimdi taleplere yetişemiyor

Hobi olarak başladı, şimdi taleplere yetişemiyor

Hobi olarak başladığı ejder meyvesi üretiminde taleplere yetişemez duruma geldi.

Bayırköy’de esnaflık yapan Mehmet Kılıç isimli vatandaş hobi amaçlı başladığı ejder meyvesi üretiminde taleplere yetişemez duruma geldi.

hobi-olarak-basladi-simdi-taleplere-yetisemez-oldu2.jpg

250 metre karelik bir serada 300 fide ile ejder meyvesi üretimine başlayan Mehmet Kılıç, geçtiğimiz yıl yaptığı ilk hasadın ardından 2021 yılının ilk hasadını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Bir önceki yıla göre, ürün rekoltesini artıran Mehmet Kılıç gelen talepleri ise karşılayamıyor. Hem meyve hem de fide üreten Kılıç ilerleyen süreçte seri üretime geçmek istiyor.

Mehmet Kılıç, yüksek gelir getirisi ile pazar sorunu bulunmayan ejder meyvesinin vatandaşlar tarafından yoğun talep görmeye başladığını ifade ederken meyve yetiştiriciliğinin yanı sıra fide üretimi yaptığını dile getirdi. Kılıç, şunları kaydetti:

hobi-olarak-basladi-simdi-taleplere-yetisemez-oldu3.jpg

“Hem meyve siparişlerimi hem de fide siparişlerimiz oluyor. Artık artan talebi karşılayamaz duruma geldik. Seramı gezme ve üretim hakkında bilgi almak isteyenlere yardımcı oluyorum. Bayırköy gibi parçalı tarım arazilerine sahip yerlerin ejder meyvesi üretimine çok müsait olduğunu düşünüyorum. Bu işin Bilecik’te desteklenerek yaygınlaştırılması faydalı olacaktır” diye konuştu.

hobi-olarak-basladi-simdi-taleplere-yetisemez-oldu4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 13416 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.