‘İKİ VEKİL ÇIKARACAĞIZ’

‘İKİ VEKİL ÇIKARACAĞIZ’

AK Parti’de, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi başlayan aday adaylığı başvuru süresi 2 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00 itibari ile sona erdi. Başvuruda bulunan 7 aday adayının işlemleri tamamlanarak dosyaları AK Parti genel merkezine gönderildi.

SIRADA TEMAYÜL VAR

Bundan sonraki süreçte, 5 Mayıs Cumartesi günü milletvekili aday adayları için teşkilat içerisinde temayül yoklaması yapılacak. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek temayül yoklamasında yaklaşık bin partili oy kullanacak. Temayül yoklamasını parti tarafından görevlendirilen 2 milletvekili ile 2 MKYK üyesi de takip edecek.

KARABIYIK, İDDİALI KONUŞTU

Aday adaylığı sürecinin sona ermesinin ardından gazetemize değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, iddialı bir çıkışta bulundu. Bilecik’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde gereken desteği vereceğini ifade eden Karabıyık, milletvekilliği noktasında ise ‘Bu teşkilat, Bilecik’e iki milletvekilini kazandıracak” dedi.

Ülke genelinde yapılan aday adaylığı başvurularının illere ortalaması yapıldığında Bilecik’ten çıkan 7 aday adayının düşük kaldığını söyleyen Karabıyık, temayül yoklamasının da şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini kaydetti. Teşkilatların bir adaya kanalize olmaması adına gerekli uyarıların yapıldığını dile getiren Karabıyık, sözlerine şöyle devam etti:

ANKETLER YÜKSEK ÇIKIYOR

“Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitecek. Bazı çevreler algı yaratarak parlamentoyu çalışamaz duruma getirmek için girişimlerde bulunuyorlar ancak başarılı olamayacaklar. Teşkilatımıza bu konuda gerekli uyarıları yaptık. Seçim çalışmalarımız devam ediyor. Bilecik, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50’yi geçme noktasında bir sorun yaşamayacak. Bu teşkilat, Bilecik’e iki milletvekilini de getirecek. Mart ayında yaptırdığımız anketlerin sonuçlarını raporlaştırdık. Partimizin yükselen ivmesi devam etmekte” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3484 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum