İl Başkanı Ali Özdemir: "Bize resmi bir açıklama gelmedi"

İl Başkanı Ali Özdemir: "Bize resmi bir açıklama gelmedi"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Özdemir basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Özdemir basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’nın Genel Merkez tarafından aday gösterilmesi ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Özdemir;

“Melek Mızrak Subaşı’nın atanacağına dair duyumlarımız var ama resmi olarak bize duyurulan bir açıklama yok. Bu sizin duyumunuz olduğu gibi bizlerin de duyumu” Dedi.

Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı Melih Karaçam, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının katılım gösterdiği basın toplantısında, ön seçim ile ilgili açıkla yapıldı.

İl Başkanı Ali Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Biz şimdi il kongresini yaparken örgüt tüzük ve Cumhuriyet Halk Partisi denklemi üzerine kurduk biliyorsunuz. Biz kongrede başka bir konu üzerinde durmadık. Değişimdir, şudur, budur, bunların üzerinde durmadık.

Örgüte sahip çıkmanın ya da örgüte değer vermenin tek yolu ön seçimdir biliyorsunuz. Biz ön seçim olsun istedik. Bütün adaylarımızın hepsine eşit mesafedeyiz. Hiç kimseye zerre kadar ufacık bir taahhütümüz veya bu konuda bir tavassutumuz asla ve asla söz konusu olmaz.

Biz burada tamamen delegelerimizin ve örgütümüzün desteğiyle, onların teveccühüyle geldik.

Genel merkez bu dönemde ön seçim yapıp yapmama konusunda hala daha henüz kesin kararını vermiş değil

Biz hep ön seçim dedik ama maalesef genel merkez bu dönemde ön seçim yapıp yapmama konusunda hala daha henüz kesin kararını vermiş değil. Dolayısıyla bu hafta perşembe günü açıklanacağı söylenmişti. Ama bu hafta tabii ön seçim yapmadan evvel de kafalarına göre de atama yapmıyorlar. Yani genel merkez bir atama yaparken kendi istekleri doğrultusunda bir atama yapmıyor.

Mevcut belediye başkanlarında, memnuniyet anketi yapılıyor. Bu memnuniyet anketine göre mevcut adayla yürümeyi tercih ediyor. Şimdi bizim genel başkanımızın daha önce de söylediği bir şey vardı. Melek Mızrak Subaşı hanımefendinin bayan olması, mevcut belediye başkanı olması, halkta bir memnuniyet anketinin sonuçlarında istenen barajın üstünde.

Melek Mızrak Subaşı hanımefendinin atanacağına dair duyumlarımız var ama resmi olarak bize intikal eden herhangi bir şey yok

Bu nedenle Melek Mızrak Subaşı hanımefendinin atanacağına dair duyumlarımız var ama resmi olarak bize intikal eden herhangi bir şey yok. Bu sizin ne kadar duyumunuzsa bizim de o kadar duyumunuz. Hal böyle olunca biz örgütümüze karşı vermiş olduğumuz sözü yerine getirememenin bir üzüntüsünü, bir kırgınlığını yaşıyoruz. Şimdi Melek Hanım da bir ön seçim yapılsaydı çıkma ihtimali yüksekti. Diğer aday arkadaşlarımızın da aynı şekilde. Bu üyeye verilen bir değer. Üyeye verilen bir önem. Dolayısıyla üye böyle zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri böyle zamanlarda kendisine verildiğini, kendisinin görüşünün alındığını, bu da ondan memnuniyet duyar. Demin de söyledim, biz Sermaye Partisi değiliz. Biz Emek Partisiyiz. O yüzden biz de bunların dilek ve talepleri doğrultusunda ön seçime her zaman için öngörmüştük.

Hangi arkadaşımız atanırsa, hangi arkadaşımız çıkarsa biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak sonuna kadar onunla beraberiz

Hangi arkadaşımız atanırsa, hangi arkadaşımız çıkarsa biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak sonuna kadar onunla beraberiz. Sonuna kadar biz üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin oraya diktiğimiz bayrağı indirmeme noktasında elimizden geleni tüm örgüt olarak, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla bu başarıyı elde edeceğimize inanıyorum. Biz inanıyoruz kazanacağız. Bu noktada bir endişe, kaygı taşımıyoruz. Melek Hanım da olsa, diğer adaylar da olsaydı aynı şekildeydik. Ama Melek Hanım’ın bayan olması, bayan olmakla beraber mevcut belediye başkanı olması, halkta bir memnuniyet anketi değil sonuçların çıkması onu bir tık ön plana taşıdı. Artık genel merkezin kararına bakacağız bu noktada.”

fff.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.