İL BAŞKANINDAN MÜNÜR ŞAHİN AÇIKLAMASI

İL BAŞKANINDAN MÜNÜR ŞAHİN AÇIKLAMASI

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, 28 Şubat Post Modern Darbesi ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

AK Parti’nin yeniden aday göstermediği Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in bağımsız adaylığına ilişkin sorumuzu yanıtlayan Karabıyık, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Münür Şahin’in seçimleri bağımsız olarak kazandıktan sonra AK Parti’ye geçeceği yönünde söylemlerde bulunduğunu iddia eden Karabıyık, “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizim trenimizden inenin tekrar bu trene binme şansı yok” dedi.

Karabıyık çok konuşulacak bir iddiayı daha ortaya atarak, Münür Şahin hakkında kendilerine birçok olumsuz eleştiri getirenlerin bugün Münür Şahin ile birlikte olduklarını ve bu duruma anlam veremediklerini söyledi.

Ayrıca Karabıyık, “Münür bey eğer bu durumu kabullenip AK Parti’de yer almaya devam etseydi ilerleyen süreçte ona farklı görevler tevdi edilecekti. Bunu kendisi de biliyor,  bunları kendisiyle konuştuk. Bizim partimizde bununla ilgili bir sürü örnekler var” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere başvurdu:

“Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi AK Parti’yi millet kurdu, tabelasını biz astık diyor. Osmaneli içinde bu durum aynı. Münür bey kendisi böyle bir takdir kullanmıştır demokratik olarak hakkıdır. Allah yolunu açık etsin. Bizim o noktada söyleyecek bir şeyimiz yok. Orada bizim de iddialı bir adayımız var. Yine en güçlü, en iddialı parti olarak Osmaneli’nde teşkilatımız üzerine düşeni yapacak.

‘PARTİYE TEKRAR DÖNME ŞANSLARI YOKTUR’

Osmaneli’nde, sahadan aldığımız bilgilere göre, Münür bey kazanırsa AK Parti’ye geri döneceğini söylüyormuş. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizim trenimizden inenin tekrar bu trene binme şansı yok. Onlar kendi yollarını açmışlardır. Partiden Hayati Kaba ile beraber istifa etmişlerdir. Adaylık başvurularını yapmışlardır. Tekrar partiye dönüş şansları o manada yoktur.

‘AK PARTİ’DE YER ALSAYDI FARKLI GÖREVLER TEVDİ EDİLECEKTİ’

Münür bey eğer bu durumu kabullenip AK Parti’de yer almaya devam etseydi ilerleyen süreçte ona farklı görevler tevdi edilecekti. Bunu kendisi de biliyor, biz bunları kendisiyle konuştuk. Bizim partimizde bununla ilgili bir sürü örneklerimiz var. En yakın örneklerden bir tanesi Halil Eldemir milletvekilimizdi bir sonraki dönem ikinci sıraya yazıldı. Seçilemedi şuan sağlık bakan yardımcımız. Küsmedi sahadan inmedi sahada son ana kadar Selim beyle beraber 24 Haziran seçimlerinde çok güzel bir çalışma süreci yürüttü. Hala da destek oluyor sağ olsun. Bugün Türkiye’nin en önemli görevlerin bir tanesinde.

Bir diğer örnek 3 dönem milletvekilimiz olan Fahrettin bey. 7 Haziran seçimlerinde aday adayı oldu, listeye yazılmadı ama küsmedi. Bugün tarım kooperatifi genel müdürlüğümüzü yapıyor. Çok etkin bir görevdir, bizler için çok gurur verici görev. Keza bugün Fatih Dönmez bey Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız. 2007’de Bilecik’ten milletvekili aday adayımızdı ama aday gösterilmedi bugün enerji ve tabi kaynaklar bakanı.

‘MUSTAFA KÜREK’İN ARKASINDAYIZ’

Türlü tezgahlar üretiliyor bunlara itibar etmemek lazım. Burada bir kadar verilmiştir ve karar partinin kararıdır. Şahısların kararı değildir. Teşkilatımızın verdiği karar doğrultusunda; Mustafa Kürek adayımızdır. Biz de kendisinin arkasındayız.

‘MÜNÜR BEYLE İLGİLİ ELEŞTİRİ GETİRENLER ŞİMDİ YANINDA’

Tabi insanları şaşırtan, üzen şeyler oluyor. Münür Şahin ile ilgili bir sürü eleştiri getiren arkadaşlarımız Münür Şahin bağımsız aday ve biz onun arkasındayız diye çalışmalar yapıyorlar. Tabi buna biz çok anlam veremedik açıkçası. Söylenenle icraat arasında farklılıklar var. Bu noktada Allah yolunu açık etsin. Bizim tek talebimiz kırgınlık, küskünlük, tamiri mümkün olmayan yaralar açılmasın. Bizim tek beklentimiz budur. Onun dışında her türlü problem çözülür. Her türlü soruna çözüm bulunur.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum