İL GENEL MECLİSİ KOMİSYON KURMAKTA İHTİSASLAŞTI

İL GENEL MECLİSİ KOMİSYON KURMAKTA İHTİSASLAŞTI

İktidarıyla muhalefetiyle komisyona girmeyen kalmadı. Muhtarlar durmasın, hizmet alamıyoruz şikayetinde bulunsun. Paralar komisyonlarda harcanıyor!

İl Genel Meclisi Eylül ayı son birleşiminde ihtisas komisyonlarında değişiklikler oldu. Daha önceden seçildikleri komisyonlardan istifa eden MHP'li Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz tekrar komisyonlara seçildi. Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik'in önerisiyle daha önceden hiç bir komisyonda yer almayan CHP'li üyeler Turgay Yılmaz ve Hikmet Turhan'da komisyonlarda kendilerine yer buldu. 

İSTİFA ETMİŞLERDİ!

Hatırlanacağı üzere; Nisan ayının ilk birleşiminde komisyonlara üye seçimi yapılmıştı. Ak Parti ile MHP genel merkezinde esen sıcak rüzgarlar Bilecik’te de hissedilmiş, Ak Parti ve MHP’nin uzlaşması komisyon seçimlerine de yansımıştı. 

Fakat MHP'li üyeler Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz, bu birlikteliğe ayak uydurmayıp, tüm oylamalarda çekimser kalmış, kendilerinin yer aldığı Sanayi ve Ticaret Komisyonu'na dahi oy vermemişlerdi. Bu gelişmelerin ardından Nisan ayı ikinci birleşiminde MHP'li Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz, üye oldukları Sanayi ve Ticaret Komisyonu'ndan istifa etmiş, neden istifa ettikleriyle ilgili gazetemiz sorularını ise yanıtsız bırakmışlardı.

TEKRAR SEÇİLDİLER

Gelinen süreçte Eylül ayının son birleşiminde ise Sanayi ve Ticaret Komisyonu'ndan istifa eden MHP'li Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz tekrar komisyonlara seçildi. 

Birleşimde, MHP'li İsmail Zeki Uyanık, Osman Varolu, Haluk Filizli ve Ahmet Eren bulundukları bazı komisyonlardan istifa etti. İstifa eden MHP'li üyelerin yerlerine ise İl Genel Meclis Üyesi İsmail Zeki Uyanık, MHP'li Orhan Uğur ile Mehmet Yılmaz'ı önerdi. 

MHP grubu adına öneride bulunan Uyanık, Plan ve Bütçe Komisyonundan istifa eden Osman Varolu ile Haluk Filizli'nin yerine İsmail Zeki Uyanık ve Orhan Uğur'u, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan istifa eden İsmail Zeki Uyanık'ın yerine Mehmet Yılmaz'ı, Çevre ve Sağlık Komisyonundan istifa eden Haluk Filizli yerine İsmail Zeki Uyanık'ı, Tarım ve Hayvancılık Komisyonundan istifa eden Ahmet Eren'in yerine Orhan Uğur'u, Turizm ve Tanıtma Komisyonundan istifa eden Haluk Filizli'nin yerine ise Mehmet Yılmaz'ı önerdi. 

AK PARTİLİ ÇELİK CHP'LİLERİ İŞARET ETTİ!

Önerilen isimlerin oylanacağı sırada Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik söz alarak: "Kısa zamanda komisyonda görev almayan arkadaşları da inşallah önümüzdeki toplantılarda bir formül bulalım inşallah. Bu bir dilek." dedi. Bu sözler üzerine MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli ise: "Ne gerek var önümüzdeki günlere bugün bulalım. Gruplarla görüşelim. Bir ay sonra bulacağımıza" dedi. 

CHP'LİLER İÇİN FORMÜL BULUNDU!

Karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından birleşime 10 dakika ara verildi. Aranın ardından meclis üyeleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunu 5 üyeden 7 üyeye çıkardı. 7 üyeye çıkarılan bu komisyonlara ilave olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna Ak Parti'den Necati Keser, CHP'den Hikmet Turhan, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna ise Ak Parti'den Ahmet Bulur ile CHP'den Turgay Yılmaz önerildi. Önerilen isimler meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 

il-genel-meclisi-komisyon-kurmakta-ihtisaslasti2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.