Bilecik Müftüsü Ali Erhun "İman, insana cesaret kazandırır"

Bilecik Müftüsü Ali Erhun "İman, insana cesaret kazandırır"

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Ensar Vakfı Bilecik Şubesi Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya geldi.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Ensar Vakfı Bilecik Şubesi Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya geldi.

Hamidiye Camii Müezzin-Kayyımı Halis Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Müftü Ali Erhun, öğrencilere yönelik “Allah korkusu” konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

ensar-vakfi1.jpg

Kalbinde Allah korkusu olan kişinin diğer bütün korkulardan sıyrıldığını aktaran Müftü Erhun, “İman insana cesaret kazandırır. İman insanın hayatına prensip kazandırır. İmanlı Müminin hayatı iki kavram arasında geçer. Şükür ve sabır. Şükrün zıddı nankörlüktür, sabrın zıddı isyandır. Başımıza bir musibet bir felaket geldiğinde sabırla “Sendendir ya Rabbi!” diyerek metanetle karşılamak gerekir.” dedi.

Müftü Erhun, “Prensip sahibi olun ve prensipli yaşayın. Müslüman prensipleri olan insandır. Müslümanın en büyük prensibi beş vakit namazdır. Beş vakit namaza göre zamanını ve hayatını şekillendirir. Kendinize günde 20 sayfa kitap okuma alışkanlığı ya da prensibi edinirseniz, yılda ortalama 15 kitap okumuş olursunuz. Bu prensip sayesinde eğitim hayatınızda başaramayacağınız hiçbir şey kalmaz. Çünkü başarı, gayrete âşıktır.” diye konuştu.

Ayrıca Müftü Erhun, çağımızda günahın yollarının alabildiğine açık olduğuna değinerek “Şeytanın hükümranlığı sürüyor. Sağlam bir imana sahip değilseniz şeytanın sizi hangi mecralara sürükleyeceğini kestiremezsiniz. Kendiniz için sizi hidayete çağıran arkadaşlıklar, dostluklar kurun. Sizler de arkadaşlarınızı iyiliğe çağıran dostlar olun.” ifadelerini kullandı. 

ensar-vakfi2.jpg

Son olarak “Kişi sevdiğini anar, andığını da sever. Bizler, Rabbimizi anmak için yirmi dört saatimizin ne kadarını ayırıyoruz? Bunu bir sorgulamak lazım.” diyerek öğrencilere hitap eden Müftü Erhun, "Gençler! Bir yerden başlayın, bir yol tutun, Rabbinizle konuşun, O’na secde edin. Hz. Muhammed Mustafa (sav)’i  sevin ve onu kendinize örnek alın. Onun hayatını öğrenin. Onun sünnetine sarılın ve onu sevin. Çünkü kişi sevdiğiyle beraberdir. Sevdiklerinize dikkat edin. Kimin tarafından sevildiğinize de dikkat edin. Ve unutmayın ki; Kişi arkadaşının dini üzeredir.” şeklinde konuştu.

Sohbetin sonunda; Ensar Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu Bilecik Şube Başkanı Ziya Yalçınkaya tarafından öğrenciler adına Müftü Erhun’a Şeyh Edebali’nin  “Ey Oğul” hitabının yazılı olduğu tablo takdim edildi. 

ensar-vakfi3.jpg

Bu haber toplam 1461 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.