İmzalar atıldı

İmzalar atıldı

Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği ile temeli atılan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezinin protokol sözleşmesi, Ayde Alüminyum Firması’nın İstanbul Tuzla’da bulunan merkez yerleşkesinde imzalandı.

Deney hayvanları üretimi, tedariği, kullanımı ve araştırmacı kuruluşu olarak hizmet edecek olan ve Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği ile temeli atılan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezinin protokol sözleşmesi, Ayde Alüminyum Firması’nın İstanbul Tuzla’da bulunan merkez yerleşkesinde imzalandı.

imzalar-atildi1.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyete geçirilmesinde önemli bir adım olan protokol Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Ayde Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Zaimoğlu tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında Osmaneli Belediyesi tarafından yer tahsisi, su kullanımı, binanın elektrik hattı ve trafosunun temini; Ayde Alüminyum firması tarafından 600 m2’lik bina inşa edilmesi desteği sağlanacak ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kullanıma sunulacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Beydemir “Biyolojik Biliminin temelini oluşturan hayvan deneyleri için Osmaneli ilçemizde Hayvan Hastanesi ile yan yana kurduğumuz bu merkezde hem ilgili fakültelerimiz için hem de diğer üniversitelerin ilgili fakülteleri için deney hayvanları yetiştireceğiz. Hayvan Kompleksi şeklinde hayata geçireceğimiz proje ile üniversitemize, dolayısıyla ilimize büyük bir katma değer sağlamış olacağız.” diye konuştu.

imzalar-atildi2.jpg

Merkezde araştırmacılara yönelik “Deney Hayvanları Kullanım Sertifika Programı” düzenlenerek, araştırmacıların alınan bu eğitim ile deney hayvanlarına yapacakları cerrahi girişimlerde uygun olan etik prosedürleri doğru bir şekilde uygulayacaklarını belirten Rektörümüz Beydemir, “Bu laboratuvar hayvan refahı standartlarında deney hayvanlarının üretimi, barınma ile bakımının sağlanması için önemli bir merkez olacaktır. Ayrıca çeşitli kalıtsal ve tedavisi henüz ortaya konamamış hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik bilimsel çalışmaların yapılması için ideal bir merkez konumunda literatüre geçecek çalışmalar gerçekleştireceğiz.” diye ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum