İşçilere yüzde 100'den fazla zam

İşçilere yüzde 100'den fazla zam

Bozüyük Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi kapsamında daimi işçiler ve şirket çalışanlara %103,3 ve %105,5 oranında zamlar yapıldı.

Bozüyük Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi kapsamında daimi işçiler ve şirket çalışanlara %103,3 ve %105,5 oranında zamlar yapıldı. Alınan zam kararları işçiler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Ayrıca, sosyal yardım kalemlerine ortalama %85 ila %219 oranında değişen artışlar uygulandı. Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasının ardından işçilerle bir araya gelen M. Talat Bakkalcıoğlu “Hayırlı olsun” temennilerinde bulundu.

iscilere-yuzde-100-den-fazla-zam1.jpg

Törene Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun yanı sıra Belediye-İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, Belediye-İş Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Cengizhan Kaya, iş yeri temsilcileri ve işçiler katıldı.

iscilere-yuzde-100-den-fazla-zam2.jpg

Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Toplu sözleşme günümüz Ocak ayında geldi. Sendikamızla ve temsilcilerinizle birlikte hep beraber oturduk. Epeydir üzerinde çalışıyoruz. Ülkemizin ekonomik koşullarında 6 aylık dönemlerde her şeyin enflasyonun büyük oranlarda arttığı %100'lere varan rakamların konuşulduğu %50'lerin konuşulduğu bir ortam yaşanıyor. Siz çalışanlarımız da bundan çok fazla etkileniyorsunuz, bütün çalışanlar etkileniyor, bunu biliyorum. Şimdi bu çalışmaları yaparken birkaç kriter göz önüne alarak yapmaya çalıştık. Merkezi hükümetimiz memura ücreti kendi takdiriyle veriyor, memurlarımız bir seyyanen ücretten sonra aldıkları bir % artışla belli bir düzeyde artışlarla ücret almaya başladı. Bizim ücretlerimiz 2 sene önce belirlediğimiz sözleşmedeki ücretlerle son derece çevreye göre çok iyiydi. Fakat bir de bakıyorsunuz ki Asgari ücretin altına düşmüş yevmiyelerimiz. Öncelikle kadrolu işçilerimizle personel şirketi işçilerinin hemen hemen aynı işi yapan bu ekipleri birbirine yaklaştırmayı ben hedef edindim. İki sözleşmedir bunu yaklaştırmaya çalışıyorum. Bu çerçeve içerisinde her kadrolu işçimize 60 ikramiye yıllık verirken personel işçimizin 36 ikramiyesi vardı, onu eşitledik, öncelikle onu söylemek istiyorum. Bütün çalışanlarımızın memur en düşük ücreti ile işçinin ücreti birbirine yaklaşsın istedim. Personel işçilerimizin ücretini olabildiğince arttırayım istedim.

iscilere-yuzde-100-den-fazla-zam4.jpg

O nedenle en başta bordrolara gelecek yemek ücretini de tavana dayandırdım, 150 lira günlük yemek ücreti arkadaşlar onu da verdik Şimdi şöyle söyleyeyim kadrolu işçilerimizin sözleşmemizdeki yevmiye ücreti 590 liraydı, bu rakamı %103.3 arttırıyoruz yani 1.200 lira yapıyoruz, Personel Şirketi çalışanlarımıza bir çıt daha dokunalım dedik, onların o 535 liralık ücretlerini %105,5 arttırıyoruz yani 1200 lira ve 1100 lira gibi temel yevmiyelerimiz var. Bu çerçevede şöyle söyleyeyim en düşük memurun ücreti hükümetimizin belirlediği 40.000 küsürlerde 40.500'lerde kadrolu işçimiz de o ücreti hemen hemen bordrosunda görecek. Personel ücretimizde onun kadar olamayacak tabii birden yapamıyoruz ama o da 34-35.000 liraları görecek bordroda. Yani 17.000 lira asgari ücretin 2 katı bordro görecek arkadaşlar. Benim sizden dileğim Bozüyük halkına başta ben olmak üzere hepimiz bütün hizmetleri götürelim istiyorum. Görevlerinizde titiz ve düzenli çalışmanızı rica ediyorum ve böylelikle gelecek Bozüyük'ün temellerini atalım istiyorum, hepinize hayırlı olmasını diliyor, iyi günler, iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 32492 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum