“İşlemler hukuka uygun, yarası olan gocunur”

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, A Haber’de yayınlanan ‘Sabah Ajansı’ programına canlı yayın konuğu oldu.

Mv. Yağcı, İBB’ye müfettiş gönderilmesini değerlendirdi

“İşlemler hukuka uygun, yarası olan gocunur”

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, A Haber’de yayınlanan ‘Sabah Ajansı’ programına canlı yayın konuğu oldu. Program sunucusu Erkan Tan’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Selim Yağcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ye müfettiş gönderilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Selim Yağcı, “Yapılan işlemler gayet hukuka uygun.” ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Yağcı, konuya ilişkin açıklamalarında, şu ifadelere yer verdi:

“Yapılan işlemler gayet hukuka uygun, idari yapımıza ve denetimimize uygun bir şekilde yapılıyor. Müfettiş uygulaması İçişleri Bakanlığımız tarafından, Sayıştay tarafından uygulanan ve parti ayrımı gözetmeden yapılan denetimler. İçişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu bu incelemeler ve denetimlerde yarası olan gocunur, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bunlar maalesef rutin denetimlerde kendilerinden korktukları için dikkatleri başka bir noktaya çekmeye çalışıyorlar. İçişleri Bakanlığımızın teftiş kurullarından hepimiz denetimlerden, soruşturmalardan geçtik. Ama bugün aklanmış olarak temiz bir şekilde toplumumuzun karşısında duruyoruz. 

Aslında bahsedilen konular son derecede ciddi. İşçi alımı gibi gözüküp, devlet memuru olmanın belli bir kriteri var. 15 Temmuz 2016'dan sonra yaptığımız güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması noktasında her kamu hizmeti yapacak kamu görevlisini bu arşiv araştırmasından ve güvenlik soruşturmasında geçmesi gerekir. Bu idari sorumlulukta bunların en üst yöneticisinden en altına kadar bu insanları işe alanlar sorumluluk üzerindedir. Eğer bu şahıslara işe alırken bu güvenlik soruşturmaları yapılmadıysa ve bugünde bir gerçeklik ortaya çıktıysa, burada kanuna karşı hile yöntemide var. İşçi olarak aldığınız kişiler yasa dışı örgütlerle bağlantılı olan kimseler olursa İstanbul’un, devletin verilerine farklı yollarla sirayet edebilirler, devletin kamu güvenliğine zarar verecek hal ve davranışlar içerisinde olabilir. Gerçekten bunlar son derece tehlikeli, bu işlerin devlet tarafından denetlenmesi son derece önemli. 16 milyonluk İstanbul'un güvenliği açısından son derece önemli. Sadece bazı kişiler için basitleştirmek istiyorlar. Bu bir işçi olarak alınıyor ama uygulamada böyle olmadığının kanuna karşı çok kurnazca bir hile yolunun seçildiğini ve CHP belediyesinin bu anlamda gerçekten İstanbul'u hep birlikte dostane dedikleri birlikte aldılarya onlara karşı borcunu ödedikleri en büyük göstergelerinden birisi.” diye konuştu.
 

İzlenme: 4256
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Benzer Videolar