İsmail Cinoğlu, aday adaylığını açıkladı

Bilecik'in tanınmış simalarından İsmail Cinoğlu, CHP'den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

Bilecik'in tanınmış simalarından İsmail Cinoğlu, CHP'den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

4 yıldır CHP Genel Merkezi Spor Kurulu Danışmanlığı ile Genel Başkan Spor Danışmanlığı görevlerini yürüten Cinoğlu, yaptığı açıklamada, “Bilecik’te artık değişime ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Cinoğlu, Bilecik’in son 30 yılında hep aynı siyasetçilerin varolduğuna dikkat çekerek başta partilileri olmak üzere tüm Bilecik halkında destek çağrısında bulundu.

İddialı bir çıkışta bulunan İsmail Cinoğlu, milletvekili olması durumunda CHP’yi Bilecik’te birinci parti yapacağını söyledi. Cinoğlu, “Eğer birinci parti olamazsak bir daha aday olmayacağım.” ifadesini kullandı.

Aday belirleme sürecinde ön seçim olması gerektiğine de vurgu yapan İsmail Cinoğlu, açıklamasında, şunları kaydetti:

“CHP'nin bir neferi olarak gücüne güç katmak amacıyla 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için aday adaylığı sürecimi başlattığımı duyurmak istiyorum. Ülkenin nasıl bir değişime ihtiyacı varsa artık Bilecik'te de değişime ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Sevgili vekillerimizin yeni neslin önünü açmak açısından gereken hamleyi yapacaklarına inanıyorum.

Bilecik’i 30 yıldır dört kişi yönetiyor ve yeni bir enerjiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. İsmail Cinoğlu bu memleketin öz evladıdır, Bilecik’in sanayicisidir, nakliyecisidir, esnafıdır, çiftçisidir, Bilecikspor’dur.

Biz Bilecik’te belediye başkanlığı yapıp da işleri bozulan tek aileyiz. Biz zengin olmadık. Hayatımızı aynı şekilde devam ettiriyoruz. 150 kamyoncuya iş verdik, 1100’e yakın insan bizim şirketimizden emekli oldu. Bu memlekette selam vermedik kimsemiz yok.  

Ben Bilecik’in 283 köyünün tamamında birer hafta yatmak şartıyla bu insanlardan alacağım desteğe inandığım için adayım. Not alın eğer ben milletvekili olduktan sonra CHP Bilecik’te birinci parti olmadıktan sonra benim adaylığım söz konusu değildir. Hayatımızı siyasetten istihdam eden insanlar değiliz memleketimize hizmet etmek için yola çıktık. Siyaset Bilecik’te yeniden dizayn edilmek zorundadır. Coğrafya kaderdir adaylar değildir. Ben burada herkese başarılar dilerken tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz sözünü de hatırlatmak isterim. İzi olmayanların boşuna yer işgal etmemelerini istiyorum. CHP üyelerinden destek istediğim gibi Bilecik’in tüm kesimlerinden oy alabileceğime inandığım için bu yola çıkmış bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

İsmail Cinoğlu, gazetemizin “Aday belirleme sürecinde ön seçim olacak mı?” sorusu üzerine yaptığı açıklamada, ön seçim yapılması gerektiğine dikkat çekti. Cinoğlu, “Ön seçim olmalı. Belediye başkanları ön seçime girdi il başkanımız bunu başardı. İl genel meclis üyeleri seçime girdi. Önemli bir seçime giriyoruz ki o yüzden üyelerimizin kararı alınmalı. Ön seçimi yapmamak öncekilere saygısızlık olacağı için ve olumsuz enerjiye sebebiyet vereceğinden milletvekili çıkarmamız zor olur.” diye konuştu.

İzlenme: 2206
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar