'İstikbal Göklerdedir' adlı resim yarışması düzenledi

'İstikbal Göklerdedir' adlı resim yarışması düzenledi

THK Bozüyük Şubesi'nin düzenlediği "İstikbal Göklerdedir" resim yarışması, Türk Hava Kurumu'nun 99. kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirildi.

THK Bozüyük Şubesi'nin düzenlediği "İstikbal Göklerdedir" resim yarışması, Türk Hava Kurumu'nun 99. kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirildi.
Türk Hava Kurumu Bozüyük Şubesi ile Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lise öğrencilerine yönelik olarak yapıldı. Türk Hava Kurumu Bozüyük Şube Başkanı Sedat Büyük, yarışmanın amacının gençlerin havacılık konularına ilgilerini artırmak, uzay çalışmalarına yönlendirmek, hava sporları ve havacılık kurslarına katılımlarını teşvik etmek olduğunu belirtmiştir.
Yarışmaya katılan öğrencilerin, havacılık alanındaki son gelişmeleri, geçmiş ve gelecekteki havacılık düşüncelerini, Türk Hava Kurumu'nun 99 yılda Türk havacılığına katkılarını konu alan resimler yapmaları istenmiştir. Katılımcı öğrenciler, resimlerini belirtilen kurallar çerçevesinde 18 Ocak 2024 tarihine kadar okullarına teslim etmeleri gerekmektedir. Ardından, jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek resimler sonucunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir.

36d2f158-586d-4427-9510-3298151e4c15.jpg

THK Bozüyük Şube Başkanı Sedat Büyük; “Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri 16 Şubat 2024 cuma günü verilmek üzere Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ilçemizdeki tüm resmi ve özel lise öğrencileri arasında resim yarışması düzenledik. Yarışmaya katılan öğrenciler; havacılıktaki son dönem gelişmelerini, geçmiş ve gelecek üzerindeki havacılık düşüncelerini, THK’nin 99 yılda Türk havacılığına yaptığı katkıları ve verdiği destekleri konu alan resimlerini istedikleri teknikte yapabileceklerdir. Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liselere gönderilen şartnamedeki kurallara göre öğrenciler, yaptıkları resimleri 18 Ocak 2024 tarihine kadar okullarına teslim edecekler. Daha sonra Bozüyük THK’ye ulaştırılacak resimler, resim öğretmenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Resimlerin değerlendirilmesi sonucunda ilk 3 öğrenciye derece, sonra belirlenen 7 öğrenciye mansiyon ödülü olmak üzere teşekkür ve başarı belgesi ile birlikte çeşitli hediyeler verilecektir. Ayrıca, ilk 3 öğrenciye İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde, uygun hava şartlarına göre velilerinin izniyle uçuş hediyesi verilecektir. Yarışmada derece ve mansiyon kazanan öğrencilerin resim öğretmenlerine ve okul müdürlüklerine de teşekkür ve başarı belgeleri verilecektir. Derece ve mansiyon kazanan resimler ile birlikte toplam 30 resim, ödül töreninin yapılacağı Bozüyük Halk Eğitimi Merkezinde sergilenecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.